1 : 1
KOPENHAGEN - CRVENA ZVEZDA

Strelci: Vind u 84. – Pavkov u 44.

Crvena zvezda: Borjan – Rodić (Žander od 65.), Milunović, Degenek, Gobeljić – Jovančić, Kanjas – Vukanović (Ben od 76.), Marin, Ivanić – Pavkov (Boaći od 46.)

Kopenhagen: Gritebust – Ovijedo (Bengston od 72.), Nelson, Papajanopulos, Varela – Fišer (Biel od 64.), Stage, Zeka, Holse (Bartolec od 88.) – Ndoje, Vind

Fudbaleri Crvene zvezde i Kopenhagena odigrali su 1:1 u prvom duelu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Šampion Srbije je izašao pred najpopunjenije tribine stadiona “Rajko Mitić” (specifičnu koreografiju pogledajte ovde) od početka sezone i golom Pavkova u 44. minutu nagovestio mogući trijumf.

Gol Pavkova je bio preko potreban jer je baš tada opao tempo pred pauzu, posle brojnih pokušaja crveno-belih. Talični napadač je zamenjen na samom početku drugog poluvremena za Boaćija, navodi se da je u pitanju povreda zadnje lože.

Kopenhagenu je pobednički niz od šest takmičarskih mečeva od starta sezone sa tri osvojena boda bio na ivici do 84. minuta kada rezervista Biel pada u šesnaestercu, sudija svira prekršaj Jovančiću, a Vind hladnokrvno matira Borjana.

Tri minuta kasnije je došlo do sporne situacije, gde sudija nije svirao jadanesterac za domaće. Ben je bio pred stopostotnom prilikom, ali ga je Zeka (ne)propisno zaustavio.  

Posle svega je napadač Zvezde dobio žuti karton, a jedan član uprave Zvezde crveni i morao je da napusti klupu.

Revanš je 13. avgusta u Kopenhagenu.

Kraj utakmice!

– 87. minut – Sporna situacija u kaznenom prostoru Kopenhagena! Ben je bio u stopostotnoj šansi pred golom gostiju. 

– 84. minut – GOL! 1:1! Vind iz penala! Biel pao posle duela sa Jovančićem. Španac se skoro pa sam bacio i pao bez kontakta.

– 80. minut –Kombinacija Ivanića i Marina na desnoj strani, Nemac servira još jednu gol šansu, a Boaći promašuje ceo gol sa 5-6 metara i propušta priliku da nokautira Kopenhagen.

– 76. minut – Poslednja izmena Milojevića. Ulazi Ben umesto Vukanovića.

– 72. minut – Izmena u defanzivi Danaca, Bengston umesto Ovijeda.

– 69. minut – Boaći dobija žuti karton za pregrubo zaustavljanje kontre Kopenhagena.

– 65. minut – Prva promena kdo Danaca -španski fudbaler Biel umesto Fišera. Na teren stupa i Žander umesto Rodića.

– 56. minut – Mirko Ivanić šutira sa 25 metara desnom nogom, pravo u golmana Kopenhagena.

– 54. minut – Dobar pokušaj Boaćija na centar-šut Marina. Nadvisio je Ganjanin Papajanopulosa i pripretio glavom.

– 50. minut – Žuti karton za Degeneka posle grubog faula.

– 48. minut – prva šansa u nastavku igre delo gostiju. Zeka je klizeći šutirao sa pet metara, lopta ide pored desne stative.

Počinje drugo poluvreme. Izmena u Zvezdi – Boaći umesto strelca Pavkova.

Poluvreme.

– 44. minut – GOL! 1:0! MILAN PAVKOV! Ni od kuda Crvena zvezda dolazi do vođstva! Pavkov donosi vođstvo crveno-belima u poslednjoj šansi u prvom poluvremenu, taman kada su se svi mislima preselili u svlačionicu.

Pogotku srpskog napadača je pomogao Nelson, koji je zakačio loptu u uklizavanju, dovoljno da je podigne i usmeri van domašaja Gritebusta.

– 39. minut – Komična scena: Ndoje u nemogućnosti da stigne loptu, koja ide u aut, hvata je sa dve ruke. Nema ništa od žutog kartona.

– 30. minut – Vrlo dobar šuta Marka Marina iskosa sa 25 metara. Zvezda ima napadačku inicijativu.

– 26. minut – Jovančić naleće na loptu izbačenu iz šesnaesterca i sa 18 metara šutira po zemlji. Lopta završava pored leve stative. Očekivalo se više od šuta.

– 16. minut – Polu-šansa domaćih. Pavkov je sa 12 metara probao glavom, ali centaršut Gobeljića nije bio dovoljno dobar da bi napadač zahvatio jače i preciznije.

– 4. minut – Sudar Borjana i Ndojea u vazdušnom duelu.

– 3. minut – Marin umalo iz slobodnjaka da dovede Zvezdu u vođstvo! Vrlo precizan šut nemačkog internacionalca pod prečku, ali je Gritebust izbacio preko gola.

Utakmica je počela!

Podrška na obe strane:

Kvalifikacije za Ligu šampiona za srpskog prvaka počele su još 9. jula, ali susreti sa Litvancima i Fincima bili su samo zagrevanje za ono što sledi, spektakl i sudar sa renomiranim protivnikom.

Kao što je najavljivano tokom dana, neće biti El Fardu Bena u napadu, pa je svoje mesto našao Milan Pavkov. Aleksa Vukanović dobija priliku, dok je Ričmond Boaći na klupi za rezerve, a Miloš Degenek upisuje prvi nastup u crveno-belom dresu. U protokolu nema Filipa Stojkovića.

Danci su u Beograd došli izuzetno motivisani, sa savršenim učinkom do sada. U prvenstvu su odneli sve četiri pobede, dok su u prethodnom kolu kvalifikacija protiv velskog TNS-a bili na 2/2.

Kopenhagen ove sezone igra dobro i dolazi do pobeda, a uglavnom i dominira na terenu. U poslednja četiri meča su imali značajno više šuteva ka golu od svih rivala, kao i veći posed lopte.

Ono što je ohrabrujuća okolnost za Zvezdu je to što će upravo oni biti ubedljivo najteži rival sa kojim su se Danci sastali ove sezone, što je, doduše, istina i u suprotnom slučaju.

Zvezda će kao jedan od najvećih aduta imati svoju „Marakanu“ sa koje su ekipe mnogo jače i skuplje od Kopenhagena izlazile bez pobede.

Ono što će biti možda i najbitnija tačna dvomeča Zvezde i Kopenhagena je nadmudrivanje dva mlada trenera, Milojevića i Solbakena. Taktičkih adaptacija i nadmudrivanja neće izostajati i dobra priprema pred izlazak iz svlačionica biće ključna.

Kopenhagen sigurno nije veći klub od Zvezde i apsolutno važi za finansijski jači i stabilniji, ali je zanimljiv podatak sa renomiranog Transfermarkta prema kojem je ekipa šampiona Srbije skuplja od protivnika.

Prema tržišnoj vrednosti objavljenoj na tom sajtu Zvezdini igrači vrede nešto ispod 55 miliona evra, dok su Kopenhagenovi vrednovani na skoro 43 miliona.

Najskuplja moguća startna postava Danaca iznosi 29 miliona, to jest 35,5 miliona evra sa druge strane.

Zvezda definitivno ima dovoljan kvalitet na igračkom i trenerskom planu da savlada Kopenhagen, ali partije sa početka sezone daleko su od obećavajućih.

Utakmice protiv Suduve i Helsinkija donele su sve samo sigurnost i prolaz crveno-belih, ali ostavile utisak da mnogo toga može i mora da se unapredi i podigne na mnogo, mnogo viši nivo.

Kako će biti sa Kopenhagenom, videćemo…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here