Pixabay
Ilustracija

Izbeljivanje obrva je trend koji je i dalje u fokusu, a ukoliko ste se odlučili na ovaj korak, predstavljamo vam i vodič kako do svetlijih obrva.

Bilo da vam su vam cilj izblajhane obrve ili samo želite da ihposvetlite, nijansu ili dve, izbeljivanje obrva je sve prisutniji bjuti trend. A dobra vest je što možete da ih posvetlite i sami, kod kuće. Evo i kako.

Izbeljivanje obrva- DIY vodič

Potrebne alatke:

– Izbeljivač
– Stara i čista mejkap četka
– Četkica od stare maskare
– Vata
– Štapići za uši
– Voda

Testiranje:

Pre nego što zvanično otpočnete izbeljivanje, isprobajte look, kako biste znali da li će vam se dopasti. Nanesite korektor na obrve kako biste vizuelno dobile uvid u to kako ćete izgledati s svetlijim obrvama.

Sada, kada ste spremne, testirajte izbeljivač na unutrašnjem delu lakta. Ukoliko dođe do crvenila ili osipa, imate alergiju i nemojte koristiti blajh.

Koraci:

1. Operite lice

Operite lice sapunom i očistite ga tonikom. Koža bi trebalo da bude čista, bez šminke i drugih preparata poput krema.

Napomena: Ukoliko ste farbale obrve dan pre, nemojte koristiti izbeljivač. Sačekajte da farba izbledi i ispere se.

2. Napravite miks

Pomešajte izbeljivač i aktivator u čistoj činiji koristeći mejkap četkicu. Zatim, četkicu od maskare umočite u smesu i očetkajte obrve ravnomerno rapoređujući smesu. Potrudite se da smesa ne upadne u oči i sav višak koji je pao na kožu odmah obrišite vatom i vodom.

3. Polako i sigurno

Ostavite blajh da deluje tri minuta, pa uz pomoć vate i vode uklonite smesu sa obrva. Ukoliko i dalje niste zadovoljne nijansom, ponovite postupak. Blajh držite na obrvama još minut. Imajte na umu da je izbeljivanje obrva spor proces, ali ukoliko držite blajh previše dugo, obrve bi mogle da postanu narandžaste.

4. Održavanje

Kada ste izbelele obrve, tretirajte ih kao i dosad. Kada počnu da se pojavljuju dlačice prirodne boje, na njih nanosite puder kako biste ih zamaskirale.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here