pixabay.com
Fejsbuk

Fejsbuk uvodi mogućnost da korisnici imaju do pet profila pod jednim korisničkim nalogom.

Fejsbukova matična kompanija “Meta” najavila je promenu koja će “pomoći ljudima da prilagode svoje Fejsbuk iskustvo na temelju sopstvenih interesa i odnosa”, poput objavljivanja različitih vrsta sadržaja namenjenih porodici u odnosu na prijatelje, piše britanski portal Metro.

Novi potez Mete signalizuje veliki pomak u odnosu na uslov ‘pravog imena’ koji je kompanija održavala od svog početka.

Svaki korisnik i dalje može imati samo jedan Fejsbuk nalog s glavnim profilom koji nastavlja koristiti pravo ime osobe. Korisnici će, međutim, moći da pristupe svim dodatnim profilima koje naprave nakon što se prijave na taj nalog. Promena bi mogla omogućiti korisnicima da delimično sakriju svoj identitet na najvećoj društvenoj mreži na svetu.

Ova nova promena slična je opcijama koje nude konkurenti poput TikToka i Tvitera, kao i Instagrama, koji je takođe tako u vlasništvu Mete.

Meta je u saopštenju naglasila da će se njena pravila protiv lažnog predstavljanja i drugih vrsta obmanjujućeg predstavljanja identiteta i dalje primenjivati ​​na sve profile. Portparol Mete rekao je da kompanija testira novi pristup u određenim zemljama, ali je odbio da kaže o kojim zemljama je reč.

Fejsbuk je prošle godine pretrpeo rebrand i kompanija je promenila ime u Meta, s novim fokusom na stvaranje proizvoda zasnovanih na virtuelnoj realnosti (VR).

Meta je u julu najavila da će početi s uvođenjem ‘Meta naloga’ kako bi se ljudi mogli prijaviti na svoje VR uređaje bez Fejsbuk naloga. To bi se trebalo dogoditi u avgustu tekuće godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here