pixabay.com
Foto: Ilustracija

Bugarski premijer Bojko Borisov zadovoljan je kako napreduju radovi na gasovodu „Turski tok“. Šef bugarske vlade posmatrao je izgradnju iz helikoptera, a zatim automobilom došao da izvrši proveru.

– Sve ove cevi isporučene su i razvezene (do deonica) vozovima i kamionima – rekao je Borisov.

Borisov je napomenuo da rad svih onih koji su uključeni u izgradnju gasovoda omogućava ekonomsku podršku onima koji sada ne mogu da rade zbog krize.

– U takvoj krizi svako radno mesto, svaka plata omogućava da se daju (sredstva) onima koji ne mogu da rade – ocenio je premijer.

Na pitanje da li se radovi na gasovodu odvijaju po planu, premijer je istakao da je izgradnja u punom jeku.

– Cevi su postavljene na već stotinu kilometara. Radovi su u punom jeku. Bez obzira na karantin, uprkos poteškoćama, uspevamo da dovodimo radnike iz inostranstva, oni su u 14-dnevnom karantinu pod stražom, testiramo ih i šaljemo ih na posao. Menjamo timove da ne bi bilo infekcije. I u ovom trenutku nema zaraženih – naglasio je Borisov.

Prema njegovim rečima, cevi su prevezene duž većeg dela gasovoda.

– Kako sam već govorio, cevi su prevezene na skoro 300 kilometara. Svakog dana vozovi i kamioni donose ostatak – objasnio je Borisov.

Na pitanje da li će radovi biti završeni do kraja maja, kako se predviđalo, Borisov je podsetio da radnici moraju da sačekaju kraj 14-dnevnog karantina, ali je naglasio da je za njega važno da su radovi aktivni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here