Youtube/Novo jutro
Tomislav Stevanović

Sve što je dobro i loše u vezi sa vakcinama počelo je na Zapadu, u Americi, Engleskoj i Nemačkoj, kaže pedijatar, dr Tomislav Stevanović za “Vesti” i kao dobro ističe svetsku kulturnu baštinu označenu kao vakcinacija, a kao loše pokret protiv vakcinacije.

Ništa, ističe on, nije slučajno, pa ni antivakcinaški pokret koji već skoro četiri decenije postoji u SAD, ali se širio i po drugim državama.

– Strah od vakcinacije je u suštini primitivan, a verovatno potiče od akta davanja vakcine koji podseća na magijski ritual. Strahovi potiču još od vremena kad je vakcinacija započeta i ispoljavaju se u različitoj meri i oblicima. Ali, događaj od pre 30 godina, kada je majka dovela teško oštećeno dete pred TV kamere i optužila za to vakcinu, smatra se momentom koji je obeležio početak organizovanog pokreta antivakcinaša – ukazuje ovaj lekar.

Uz kritike nekih medija u više zemalja i popularnih TV voditelja što protivnicima vakcinacije daju mnogo prostora, naš sagovornik ukazuje na simbiotičku vezu antivakcinaša sa alternativnom medicinom.

– Na nekim TV stanicama su redovni gosti roditelji oštećene dece s ubedljivim i potresnim pričama, alternativni iscelitelji, hiropraktičari, homeopate, ljudi različitih profila… Svi sa svojim teorijama o štetnosti vakcina. Uz to se protura kako se alternativni lekovi koriste da bi se izbacili otrovi uneti vakcinama ili leče posledice vakcinacije, što je dovelo do čvrstog spoja alternativne medicine i pokreta antivakcinaša sa jasnim mafijaškim karakteristikama – priča Stevanović, uz napomenu da u tim aktivnostima učestvuju i neki lekari klasične medicine, advokati, novinari, političari, roditelji, verski fanatici…

Većina, kaže, odlično zarađuje, a mnogi postaju ekstremno bogati.

– Proizvođači suplemenata i dijetetskih proizvoda godišnje inkasiraju najmanje pet puta više od proizvođača vakcina. Nastao je najmoćniji globalni andergraund ne samo zbog količine zarađenog novca, već i zbog moćnih, razvijenih veza s političarima i sudskim organima – priča dr Stevanović

Sve za pare

– Dženi Mekarti, foto-model i prosečna glumica, postala je istaknut borac protiv vakcina i stekla veliku popularnost pošto je obnarodovala da joj je autistično dete žrtva vakcinacije. Pored aktivnosti u pokretu, reklamirala alternativne dijetetske proizvode jedne od najmoćnijih kompanija koji, kako je kazala, dosta pomažu njenom sinu, a jačaju imunitet, daju dobro zdravlje i dug život. Iznenada, ali ne i neočekivano, ona je postala promoter e-cigareta, problematičnog produkta namenjenog tinejdžerima – otkriva nam dr Stevanović.

Sutra – Korona podelila svet (5): Zarada na strahu

1 COMMENT

  1. Ako je neko mafijas to je ovaj nesrecnik, placenik SZO, koji projektuje svoja nepocinstva na druge koje poimenicno navodi a koji iznose istinu o neispitanim tzv vakcinama i njihovim uzasnim posledicama koje zvanicnici kriju kao zmija noge. Sto je najgore u vezi ovog necoveka je to da je on pedijatar i neumorno agituje za davanje te pogubne mucke koju lazno kvalifikuju kao vakcinu svoj deci cija smrtnost u tom uzrastu iznosi, pozite, 0.001 posto.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here