Privatna arhiva
Ostale bez zaslužene titule: Tim Drine 2021

Pandemija kovida i restriktivne mere u australijskim državama značajno su uticale na mnoge sfere života u proteklom periodu. I to naročito u Viktoriji, koja je više od 250 dana ptovela u lokdaunu. Nisu ostala pošteđena ni sportska dešavanja, pa su tako u ovoj državi još avgustu prekinuta sva fudbalska takmičenja.

Odlukom FS Viktorije, sve lige su obustavljene i ni u jednoj nisu dodeljene šampionske titule, niti je bilo promocije u viši rang ili ispadanja.

Ovakav sled događaja najviše je pogodio dva srpska kluba – yVestgejt Sinđelić u Drugoj državmnoj ligi Viktorije i Nobl Park Drinu u četvrtoligaškom društvu.

Najnesrećnija je bila Drina, koja je već na polusezoni bila viđena kao siguran šampion i putnik u viši rang. U trenutku kada je takmičenje prekinuto, Drinjani su bili ubedljivo prvi sa 34 osvojena boda od maksimalnih 36 (11 pobeda i samo jedan remi, uz gol razliku 49:6). Ipak, umesto u Trećoj ligi, Drina će i naredne sezone biti član Četvrte državne lige u Viktoriji (grupa jug).

Vestgejt Sinđelić je takođe bio pred ostvarenjem cilja. Zauzimao je drugo mesto na tabeli sa bodom manje od lidera Hjum Junajteda i bio na pravom putu da se vrati u Prvu državnu ligu Viktorije, u kojoj je i proveo najviše sezona od osnivanja 1985. godine.

Bilo je i srpskih klubova kojima se sreća osmehnula zbog prekida takmičenja. Jedini predstavnik naše zajednice u NPL rangu, ekipa Springvejl Belih orlova, bila je na začelju Treće premijer lige Viktorije – tačnije na pretposlednjem mestu sa samo devet bodova, pet više od poslednje ekipe na tabeli Balarat Sitija.

Zahvaljujući obustavljanju takmičenja, Orlovi nisu strepeli za opstanak u ligi, a dobili su i dodatnih nekoliko meseci da nastave sa uspešnom reorganizacijom na svim nivoima. Dogodine će sa značajno pojačanim sastavom, u kojem će biti i klasni golgeter Miloš Lujić, pokuašti da ostvare mnogo zapaženije rezultate.

I naš najstariji klub u Viktoriji, Ficroj Siti Srbija (osnovan 1963) je baš uoči prekida sezone počeo da beleži dobre rezultate i krenuo ka zlatnoj sredini u Prvoj ligi Viktorije. I za njih bi ova prinudna višemesečna pauza mogla da bude prilika za konsolidaciju ekipe i juriš na daleko veće ciljeve u 2022.

Nažalost, dve poslednje sezone su propale u Viktoriji i ljubitelji fudbala se pre svega nadaju da će nas sve u idućoj godini zaobići sva iskušenja kroz koja smo prošli i da će se sportska takmičenja, kao i sva ostala dešavanja odvijati u normalnim okolnostima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here