Foto: MN Press
FK Crvena zvezda

Petorica fudbalera Crvene zvezde pozitivna su na koronavirus, saopštio je taj klub, koji je nedavno proslavio titulu srpskog šampiona.

Fudbalski klub Crvena zvezda želi da obavesti javnost da je u saradnji sa Zavodom za biocide i medicinsku tehnologiju obavio testiranje igrača na koronavirus i da su nakon toga Marko Gobeljić, Njegoš Petrović, Dušan Jovančić, Marko Konatar i Branko Jovičić danas dobili pozitivan nalaz, navodi se u saopštenju tog kluba.

“Igrači se osećaju dobro, nalaze se u strogoj izolaciji i u stalnom su kontaktu sa medicinskim timom kluba. Gobeljić, Jovančić, Petrović i Konatar su imali simptome bolesti pred meč poslednjeg kola Superlige Srbije protiv Proletera, kada je obavljeno testiranje, i iz predostrožnosti nisu bili toga dana na stadionu. Branko Jovičić nije imao simptome, nema ih ni sada, ali je njegov nalaz pozitivan”, saopšteno je iz Zvezde.

Kako dodaju iz srpskog šampiona, “stanje igrača se pažljivo prati, a biće obavljeno i novo testiranje pred početak priprema za narednu sezonu”.

“Važno je istaći da su svi ostali igrači, članovi stručnog štaba, uprave i osoblja koji su u direktnom kontaktu sa prvim timom testirani i da su dobili negativan nalaz, odnosno da nemaju koronavirus. Crvena zvezda preduzima sve neophodne mere zaštite i nastaviće to da čini. Takođe, obaveštavaćemo javnost i ubuduće o svim neophodnim detaljima borbe protiv koronavirusa ukoliko ih, naravno, bude”, navode iz FK Crvena zvezda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here