Kosanović ismejao FSS: Tumba od Zenge vredi dvadeset, ja deset, a Ljupko trideset puta više, Drulović da digne glas!

Traže novog, a imaju selektora: Aktuelni predvodnik "orlova" Ljubinko Drulović
 

“Kad nemate koncept, kriterijume, onda je normalno da vam svašta padne na pamet. Tad, šta god da uradite, ne izađe na dobro. Tako i ovi u FSS, ne znaju šta rade i zašto rade. Savez vode kao da je privatna firma, njihova. Otud Zenga nije bitan, već način na koji određuju selektore i direktore mlađih selekcija koje ne brenuju, ne zarezuju, ne konsultuju… Stručni odbor, isto. Tako rade godinama, zato je meni ovo sa italijanskim golmanom, pardon trenerom, smešno”, rekao je Kosanović za "SPORTski žurnal".

 

Kosanović se ne protivi eventualnom angažovanju Zenge, a smatra da bi Drulović trebao da digne glas.
“Taman posla. Pričam samo o načinu biranja, garancijama. Pogledajte šta rade sa v.d. selektorom Drulovićem. Čoveka omalovažavaju već šest meseci, proveravaju na prijateljskim utakmicama i turneji, na kraju dobiće šut kartu! On ćuti i radi k`o, ne daj bože, da nema leba da jede?! Umesto da se okrene, kaže: ‘Na šta, bre, ovo liči!’… I otera u majčinu".

 

Bivši trener Vojvodine, Crvene zvezde i nekoliko kineskih klubova razočaran je kuda ide srpski fudbal.
"Pogledajte ko ovde vodi fudbal – menadžeri, navijači i ljudi sa ulice. Ništa ne znaju, a ugrađuju se i naplaćuju. Evo, sad hoće u pet do dvanaest stranca za selektora. Isprva sam mislio izabraće Ćurčića, pa nisu. Zatim Drulovića, potom Petka (Petković) i, taman pomislih, sad će Živu (Živadinović) sto odsto. Kad, prevarih se, neće ni njega. E, onda nema druge nego Đoru (Đorića). Auuu, ništa ni od njegovog vraćanja. I, onda se setili stranca. Zamislite, Zengu. Da zna nešto, valjda, radio bi u Italiji. A, tamo, izuzev selektora, nema ozbiljnijeg trenera. Zar onda sve ovo nije smešno, groteskno? `Ajte, molim vas…".

 

Kosanović se osvrnuo i na Zengin trenerski rejting.
“Zenga je ozbiljno radio samo u Zvezdi. Znate li koliko Tumba (Tumbaković) više vredi u odnosu na njihovog kandidata? Dvadeset puta! Ja deset… Ljupko trideset, da je mlađi dve, tri godine…," zacenio se Kosanović.

 

 

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime