Srpski fudbalski trener Milorad Kosanović nije zadovoljan igrom naše reprezentacije protiv Škotske u finalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Iskusni stručnjak je kritikovao loš nivo energije i pristup igrača Srbije koji su posle 120 minuta imali 1:1, a onda izgubili na penale, kada je u petoj seriji promašio Aleksandar Mitrović.

Kosanović je, analizirajući igru “Orlova” u Norveškoj i potom u Beogradu protiv Škota uočio jasnu razliku. Kod Norvežana lopta često ide pozadi, kao kod nas, a kod Škota isključivo napred.

To je jedan od razloga zašto Srbija ni posle 20 godina neće na prvenstvo Evrope i zašto će ga opet gledati preko televizije. Drugi razlog su pojedinci koje je Kosanović izdvojio.

– Većina igrača Škotske igra fudbal u Engleskoj. Pored Nemačke, tamo se danas igra najlepši, najmoderniji i najbolji fudbal. Oni vrlo dobro znaju da je napad na loptu i konstantan pritisak nešto što u igri donosi rezultat. Mi smo u duelu sa Škotskom bili lako pročitana knjiga. Delovalo je kao da Tadić, Mitrović ili Sergej ne bi mogli ni mene da pretrče to veče. Videli ste svi da nam nisu dali da dišemo, da u značajnom delu meča nismo mogli centar da pređemo – rekao je Kosanović za Novosti.

Dodao je u istom razgovoru da je Mitar opasan samo desetak metara od gola, da je Sergej dobar u šesnaestercu, a Tadić i van njega, ali i da su, prema rečima Kosanovića: “Škoti sve to dobro znali, danima pripremali i sproveli na terenu”.

Da podsetimo, Škoti su poveli u 52. minutu golom Rajana Kristija, da bi u 90. minutu izjednačio Luka Jović. Srbija je tek u produžecima bila bolja ekipa, ali kada tamo nije iskoristila svoju inicijativu, Škoti su u penal-seriji bili sigurniji i prošli su dalje.

1 COMMENT

  1. Izvanredan komentar , dodao bih samo da Mitrovic igra u fulhamu jedva usao u prvu ligu, njegov imenjak u Srazbourgu na dno tabele, Tadic u Ajaksu, posle prodaje nekoliko vrhunski igraca ostalisu u timu igraci u godinam ili osredji.Holadska liga ne uziva reputaciju kao u proslosti.Milinkovic igra u Laciju klub veciti autosajder.Kako kaze Stanislav Karasi to su izmisljene vedete od novinara.Nema jake reprezetacije ako u timu nema najmanje dva igraca svedske klase.

  2. ovdje je samo nedostajalo volje da se nesto uradi. Vracanje lopte golmanu treba zabraniti, pod uslovom da nema mogucnosti drugom igracu proslijediti loptu. ono je sramota kako su igrali. bez krativnosti, borbenosti, agresivnosti, gdje onaj presing iz Norveske. Po meni profesionalni fudbaler ako nema kondicije za minimum 90 minuta nema sta da trazi na igralistu. Bar je Jovic iskoristio svoju priliku. Ostalo zali boze potrosenog vremena i zivciranja zbog vracanju lopte golmanu. To vam se vraca za onu nepravdu sto ste Anticu uradili.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here