Tanjug

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je večeras u Nišu od Belgije sa 74:73 (23:21, 15;17, 15:22, 21:13) u poslednjem meču prve faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, čime je sebi znatno zakomplikovala plasman na planetarni turnir naredne godine.

Podsetimo, utakmica u dvorani Čair prekinuta je sinoć zbog nestanka električne energije i slabog osvetljenja u dvorani u trećem minutu pri vođstvu Belgije 6:3, a nastavljena je večeras.

Srbija je u poslednjih pet minuta igre ušla sa 10 poena prednosti – 71:61, ali su naši košarkaši prokockali ogromno vođstvo i dozvolili gostima da serijom 13:2 zatvore utakmicu i reše je u svoju korist.

Izabranici Svetislava Pešića završili su tako takmičenje u A grupi na trećoj pozciji sa skorom 3-3, a odranije je poznato da će igratii u novoformiranoj I grupi u kojoj su još rivali iz A grupe Letonija (skor 5-1) i Belgija (4-2), kao i Grčka, Turska i Velika Britanija.

Tri prvoplasirane ekipe izboriće plasman na Mundobasket koji će se igrati od 25. avgusta do 10. septembra 2023. godine u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

Poznat je i raspored Srbije u finalnom krugu kvalifikacija.

“Orlovi” će kvalifikacije otvoriti protiv Grčke na domaćem parketu 25. avgusta, a tri dana kasnije gostovaće Turskoj (28. avgust).

Zatim sledi gostovanje velikoj Britaniji (10. novembar), pa duel sa Turskom na domaćem terenu (13. novembar).

Kvalifikacije se završavaju duelima u februaru 2023. godine. Košarkaši Srbije 24. februara 2023. gostovaće Grčkoj, dok će poslednji duel kvalifikacija za SP odigrati na domaćem terenu protiv Velike Britanije 27. februara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here