Foto: MN Press
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije

Košarkašice Srbije savladale su Brazil rezultatom 76:70 u poslednjem meču na kvalifikacionom turniru za Svetsko prvenstvo koji je održan u hali Ranko Žeravica. Planetarni šampionat igra se u septembru u Australiji. Za najkorisniju igračicu turnira proglašena je reprezentativka Srbije Ivon Anderson.

I pre ovog meča znalo se da su naše devojke obezbedile plasman na Svetsko prvenstvo. Ipak, dobrom igrom i pobedom odužile su se publici za podršku koju im je pružala na ovom turniru.

Brazilke su pružile snažan otpor, konstantno su držale priključak. Međutim, kvalitet naše selekcije je presudio i izabranice Marine Maljković su, teže nego što se očekivalo, trijumfovale.

Izjednačena borba tokom celog meča. Naše su u nekoliko navrata uspevale da odu na plus od pet do sedam poena, ali uporne Brazilke su brzo vraćale rezultat u egal. Košarkašice Srbije su konstantno vodile, ali nisu uspevale da steknu osetniju prednost.

Brazilke su u finišu trećeg perioda uspele da povedu, naše su brzo vratile prednost. Ipak u poslednji period ušlo se pri nerešenom rezultatu 57:57.

Na početku poslednje četvrtine protivnice su trojkom došle do prednosti 62:59. Naše odgovaraju serijom od 6:0 i vraćaju prednost.

Velika borba u finišu susreta. Nekoliko grešaka na obe strane, ipak naša selekcija je uspela da sačuva prednost i dva minuta pre kraja imala je – 72:68.

Anderson je preuzela odgovornost, kao i u predhodnih nekoliko napada, i povećala prednost naše ekipe, koju je uspela da sačuva. Na kraju 76:70 za našu selekciju.

Najefikasnija u našoj ekipi bila je Anderson sa 25 poena, Krajišnik je dodala 15, a Čađo 10. U ekipi Brazila Karvaljo je postigla 18 poena, Silva 17, a Paiksao 14.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here