Generalni sekretar Međunarodne košarkaške federacija (FIBA) Andreas Zagklis izjavio je da košarkaše ne žele da šalju tamo gde bi poslali svoju decu, kao i da će se takmičenja u basket 3×3 prva nastaviti.

FIBA je zbog pandemije korona virusa otkazala sva takmičenje tokom leta za sledeću godinu, počev od prvenstva mlađih kategorija do olimpijskih kvailfikacionih turnira za košarkaše.

– FIBA je od prvog dana bila jasna, kada smo prekinuli međunarodna takmičenja. Naš prioritet je zdravlje igrača i svih ostalih koji su uključeni u sistem košarke. Mi smo kontaktni, timski sport koji privlači mnogo navijača u zatvorenom prostoru. Ne želimo da šaljemo igrače tako gde ne bismo poslali svoju decu – rekao je Zagklis u razgovoru za španski list As.

On je rekao i da je cilj da košarka iz ove situacije izađe još jača, navodeći da će se takmičenja u basket 3×3 prva nastaviti.

– Mi smo sport koji se može da se prilagodi svim situacijama. Imamo basket 3×3, koji je fleksibilniji i lakši za organizovanje. Naši strucnjači procenjuju da će bakset 3×3 na nacionalnom nivou biti prva košarkaška aktivnost koja će se nastaviti, jer uključuje manje igrača.

Zagklis ističe i da će najveći izazov biti kako se prilagoditi dok se ne pronađe vakicna protiv virusa.

– Vratićemo se što pre i još jači. Košarkaški virus je jači od korona virusa – zaključio je Zagklis.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here