EPA-EFE/JULIEN WARNAND
Policija i hitna pomoć na mestu tragedije

Najmanje četiri osobe su poginule, a 15 povređeno, kada je automobil u nemačkom gradu Triru uleteo u pešačku zonu.

Prema izveštajima lokalne policije, automobil je naleteo na grupu ljudi u Triru.

Policija u Triru je saopštila da je uhapšen pedesetjednogodišnji muškarac koga ispituje u vezi sa incidentom.

Kako je očevidac preneo lokalnom mediju, crno-sivi “rendž rover” uleteo je velikom brzinom u pešačku zonu i mnoge od šetača bacio u vazduh.

Centar grada nadletali su helikopteri, a policijske snage obezbeđuju mesto nesreće.

Izvor blizak RTL-u rekao je da je lokalna škola u blizini zatvorena, a roditelji su pozvani da preuzmu decu zbog mogućeg terorističkog napada.

Prema navodima Volksfreunda, automobil se odvezao od Porta Nigra do glavnog pijačnog trga. Prema daljim lokalnim medijima zabeležena su četiri smrtna slučaja i 30 povreda. Jedno dete je ubijeno, rekao je gradonačelnik u izjavi. Prisutna je policija koja je zaključala područje, prenosi RTL.

I lokalni dnevnik “Trirser folksfrojnd” preneo je izjavu jednog očevica da je tamnosivi Rendž-Rover velikom brzinom uleteo među zapanjene pešake.

“Uhapsili smo jednu osobu, jedno vozilo je obezbeđeno. Prema preliminarnim indikacijama, dve osobe su preminule. Molimo vas da nastavite da izbegavate centar grada”, navela je policija na Tviteru, preneo je Rojters.

“Pomažu nam vozila hitne pomoći iz celog regiona. Naš prvi zadatak je da sada vratimo bezbednost”, izjavio je gradonačelnik Lajbe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here