youtube/arbresh.info
Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Prištini Filip Kosnet izjavio je večeras da će pet zemalja koje ne priznaju Kosovo promeniti svoj stav ukoliko dođe do promene u odnosima Srbije i Kosova.

– Ko je mislio da će Severna Makedonija i Grčka postići dogovor o imenu, ali dogodilo se. Ljudi su mislili da je nemoguće da Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein ili Sudan izgrade odnose sa Izraelom, ali to se dogodilo – rekao je Kosnet.

“Kosovo nije u Severnoj Americi”

On je rekao da Kosovo, kao deo Evrope, treba da održava dobre odnose sa zvaničnim Briselom.

– Kada sam došao na Kosovo, sretao  sam se sa političkim liderima i često su mi govorili da im nisu potrebni Evropljani, jer imaju posebne odnose sa Amerikom. Rekao sam “Da, imate posebne odnose sa SAD i voleo bih da se demokrate i republikanci u SAD dogovore i oko drugih pitanja, kao što se dogovaraju o odnosima sa Kosovom, ali pogledajte kartu, Kosovo nije u Severnoj Americi, već u EU” – rekao je Kosnet.

Američki ambasador na Kosovu kaže da postoji mnogo scenarija u vezi sa izborima ili rekonstrukcijom vlade, ali prema njegovim rečima važno je poštovanje Ustava. Kosnet je rekao da nema šanse da SAD u koverti donesu ime budućeg predsednika Kosova.

– Mislim da niko od mojih kolega nije zainteresovan da učini tako nešto. Mi smo u 2020. godini i ne verujem da takva uputstva spolja mogu biti delotvorna. Ne verujem da je tako nešto ikada bilo istina, a ne može biti ni sada da se slepo prihvataju uputstva spolja – rekao je Kosnet.

3 COMMENTS

  1. Od svih slucaja koje je naveo ne znam dali je ikome oteta teritorija razbojnickom agresijom kao sto je uradjeno Srbiji?
    Zato gospodine ambasadore, nikakvo poredjenje ne postoji od svega sto ste nabrojali!

  2. Razbojničko otimanje dela države , kao što je američko i nato otimanje Kosova i Metohije Srbiji , je nezabeleženo u savremenoj istoriji . Još traže da im kažemo da su u pravu . E , pa niste .

  3. Razbojničko otimanje dela države , kao što je američko i nato otimanje Kosova i Metohije Srbiji , je nezabeleženo u savremenoj istoriji. Još bezobrazno traže da im kažemo da su u pravu . E , pa niste .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here