A. Čukić
Pripadnici vojske Srbije

Bivši predsednik Albanije Aljfred Mojsiju rekao je da Albanija i Kosovo treba da budu oprezni zbog naoružavanja Srbije, i da Evropska unija ne treba da mazi Srbiju, već da treba da je natera da prizna nezavisnost Kosova.

– Mi, Albanija i Kosovo, zaista smo mirni, ali moramo da razmišljamo. Srbija je naoružana, ali zašto je naoružana, hoće li napasti? Da li Srbija to ima na umu? Moramo biti oprezni i preduzeti mere. Ko bi pomislio da će Rusija napasti Ukrajinu? – rekao je Mojsiju.

On je rekao da Evropska unija ne treba da mazi Srbiju i da treba da je natera da prizna nezavisnost Kosova.

– Njima je teško međusobno priznavanje, ne ulazim u razloge zašto, to oni bolje znaju. Ali to je maksimum koji tražimo, tako da to treba raditi korak po korak. Evropa može više od bilo koga da stisne Srbiju – istakao je Mojsiju.

Prema njegovim rečima, dijalog sa Srbijom treba da se nastavi da bi se postigao samo konačni dogovor, a ne da bi se proces odugovlačio.

– I Rusi i Srbi imaju isti jezik, to nas zabrinjava. Poručujemo komšijama, kako smo živeli zajedno, živećemo i dalje, ali kao komšije. Često koristim reč, prijatelji se mogu izabrati, ali komšiju daje Bog. Važno je pronaći način da se slažete i živite u miru. Naravno, ovo nije tako jednostavno, ali se mora postići. Kada se problemi rešavaju, postoje dva načina, ili oružjem, ili razgovorom. Sada je vreme da se sedne za sto da uz pravdu rešavamo probleme i da ne odugovlačimo – dodao je Mojsiju.

7 COMMENTS

  1. Rat u geografskoj oblasti Ukrajini je okoncan, ne dostaje samo priznanje posrednika i njihovo hapsenje. To se vidi po reakciji ovdasnjih medija. Ne dostaju lazi i pozivi na podrsku. “Slozni” i “odlucni” nikako nisu mogli da nadju zastupnike. Ludi “Ukrajinci” nisu bili dovoljni. Sad ce i se Nemci postepeno vracati u medije. Nisam zlurad,ali bih zarobljenike menjao smo za njihove vodje. Nemci se vec dave u sankcijama, ali velemajstoru se ne zuri.Sad se ceka reakcija vatikanske mafije. Nemci hoce svoje pokrajine bez rata. Prosla su i vremena lenjih spekulanata nekretninama.

  2. Da li je ovaj tek dosao na ovaj svet? Sad ga oruzje muci. Kad su njegovi bili naoruzavani, nije mu smetalo. Samo polako, ni NATO nece pomoci. Ni jedna glupost nije vecna.

  3. Čemu strah komšija,uzećemo što je naše toga ste svesni od vajkada.Prijatelji vam klize u provaliju i sada je naša strana prava strana kao i uvek bila.Bićete kao Ukrajinci izbeglice u Eu.

  4. Ne sme Srbija da prizna Nezavisnost KOSOVA zbog Rusije,oni Rusi prave politiku u Beograd,i Salju oruzije u Srbiju da bi siromasni srbi platili stalno za navodno odrzavanje tog oruzija,Srbija je postala Krava koja se Muzi od Rusije a na kraju se zrtvuje za maso.STETA DA TO RETKO KO PRIMRCUJE u srbji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here