pixabay.com

Vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani izjavila je, na Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta, da niko ne može znati više o bolu od naroda koji su doživeli slične istorijske sudbine.

“Niko ne poznaje bol više od naroda koji su doživeli slične istorijske sudbine! Na Dan Sećanja na Holokaust, saosećamo sa našim prijateljima i ponavljamo da je genocid nad Jevrejima najveće varvarstvo poznato u ljudskoj istoriji do danas. Danas se moramo setiti i osećati ponosnim na pomoć koju su Albanci pružali jevrejskoj zajednici tokom tužnih godina I sve dok se sećamo iskušenja Jevreja, ne postoji način da se ne spominje pomoć države Izrael Kosovcima koji su prisilno proterani u ratu 1999”, napisala je Osmani na Fejsbuku.

Kako je dodala, u svetu opstaju samo prijateljstva između naroda i država, a po njenim rečima, Kosovo i Albanci i Izrael i Izraelci su dugo gradili mostove prijateljstva.

“Holokaust treba pamtiti zauvek, da se događaji poput ovih nikada ne ponove. Obeležavanje Holokausta je potvrda istine, od koje se ni pod kojim okolnostima ne sme odustati”, napisala je Osmani.

1 COMMENT

  1. Setimo se savet Bernarda Levy Fransoa Miteranda 1993godine, da Francuska treba da Bombarduje Beograd.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here