EPA/Armando Babani

Ministar za infrastrukturu Ljiburn Aljiu kaže da je Kosovo privremeni projekat bez potpunog identiteta, jer je, prema njegovim rečima, Kosovo i dalje nesigurno u sebe sa multietničkim identitetom i dodaje da zajednica Albanaca u jednoj državi stvara stabilnost.

– Kosovo je pod stalnom pretnjom od strane Srbije, a da nije bilo opasnosti od Srbije, Kosovo ne bih ni doživljavao kao privremeni projekat – izjavio je Aljiu.

Istakao je da bi zajednica Albanaca donela stabilnost, jer po njemu Kosovo ne može da se zasniva na prisustvu Kfora.

– Kada govorimo o dugoročnim i stabilnim rešenjima, danas se ne možemo oslanjati na prisustvo Kfora, jer se ne zna kako će se stvari odvijati, a uz opasnost od Srbije, najbolje rešenje i svakako za stabilnost je unija – kazao je.

Prema njegovim rečima, sve dok Srbija instrumentalizuje kosovske Srbe za svoje potrebe, kosovsko društvo neće biti multietničko, već multietničko srpsko.

– Namera Zajednice je da unutar srpskih opština postoji jednonacionalno društvo, odnosno Srbi, a van njih multietničko društvo – izjavio je Aljiu.

18 COMMENTS

  1. Gospodine Aliju, KFOR će otići sa Kosova i Metohije u zamenu za dolazak srpske vojske u mirnoj primopredaju teritorije – kada shvatite da ne možete oteti tuđe, onda ćete prestati da živite u iluziji o nekoj albanskoj državi na teritoriji Srbije !

    • Neno ti živiš u iluziji, rodi sina pa ga šalji da pogine za Kosovo. I razmisli jel smo mi okruženi Rusijom ili Evropom i šta je Evropa zapad ili istok… Ne verujem da će Evropa tek tako lako dozvoliti da njihov projekat Kosovo propadne… Sve ovo se tek zahuktalo a za naših života nece biti rešeno… Nađi iskru Božje ljubavi u sebi da shvatis rešenje sa Kosovom… Svako dobro!

    • Puste želje!
      Nit će se Albanci odeći projekta velike Albanije , nit će se Evropa odreći projekta slabljenja i rasturanja Srbije !
      A sve to pod dirigentskom palicom Amerike i Engleske koje direktno stoje iza razbijanja Jugoslavije i svega lošeg što je snašlo Srbiju u zadnjih 30 godina !

  2. Нено
    Одличан одговор
    Слажем се 100%
    Р1244УН каже јасно КиМ је Србија🇷🇸

  3. Kosovo je bilo teritorija SRBIJE i bice opet nemože se otimati teritorija suverene države Kosovo po rezoluciji un je SRPSKO i bice i dalje milom ili nedaj bože silom.

  4. Ljibrun Aliju je očigledno jedno svetlo na kraju tunela, koji shvata da je tz. Kosovo privremeni i eksperimentalni projekat NATO pakta koji je očigledno neuspešan i da će sve morati da dodjem na svoje a Albanci na KiM su se očigledno zaleteli zloupotrebi dobru volju naroda R Srbije koji im je dao sve od igle do lokomotive pr. Univerzitet, široku autonomiju i ako su nacionalna manjina i ako je to do 1974 g. Bila oblast i da im se neposredno pre toga priključile ove četiri opštine na severu a oni su sve to zloupotrebio,stali na stranu Srpskih neprijatelja kao u prvom i drugom svetskom ratu radi rušenja Srpske države i Srpskog naroda,što mislim da neće uspeti u tome .Ubuduće se mora nastupati državnički bez emocija i eksperimenata i svakome prema zasluzi.

  5. Kosovo kao samostalna država ne može da opstane.Država podrazumeva mnogo što šta.
    Ova nakaradna tvorevina je,da se ne lažemo,
    stvorena za neke druge potrebe a ne da bi bila država.

    • Tačno….ali.opet, mi nemamo ni snage ni moći da to promenimo !
      Osim da opet ratujemo.sa NATO paktom ili kime već….a svi su jači od nas….i svi oko nas su nam neprijatelji !

      • Ali imamo Putina, Sija i jos mnogo njih koji staju na kraj zapadnjackim zlotvorima. Pa ce medjunarodno pravo opet da zazivi i Kosovo ce biti vraceno gdje mu je i mjesto a iskreno se nadam i Crna Gora zajedno sa Srpskom

  6. Samo vi slušajte Ameriku.Pametnom je dovoljno da nauči na primeru Ukrajine lako je prošla slušajući amere

  7. Мислим да господин размишља о унији са Албанијом…

  8. Posmatrač ti mora da si zapadni špijun ,plaćenik bednik. Nema je za razliko od tebe patriota, a kad nisi patriota za svoju državu onda si niko i ništa izrod

  9. To se kaze:KAD SE VOJSKA NA KOSOVO VRATI🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here