Kosovo ne prihvata sudije iz Beograda

0

Nekibe Kelmendi

Ministarka pravde u Vladi Kosova, Nekibe Kelmendi kaže za Slobodnu Evropu da je takva odluka uplitanje u unutrašnje poslove Kosova i ističe da ti sudovi neće moći da se uspostave.

"To su ilegalni sudovi. Odluke tih sudova se ne mogu sprovoditi na Kosovu. Smatram da je to eklatantno mešanje u unutrašnje stvari Kosova,“ kaže Kelmendi.

Ona smatra da u ovom slučaju pored institucija Kosova treba da reaguju i međunarodne institucije, kako se ne bi dozvolilo dovođenje u pitanje sudskog sistema na Kosovu.

“Treba da reaguje i međunarodna zajednica. Mi naravno nećemo dozvoliti da te sudske institucije funkcionišu kao paralelne institucije na Kosovu“, kaže Kelmendi.

I kabinet predsednika Kosova ocenjuje da je takva odluka zvaničnog Beograda protivzakonita i da su ti sudovi za institucije Kosova paralelne institucije.

 

"One su apsolutno nelegitimne paralelne strukture koje na nesreću podržava, finansira i podstiče zvanični Beograd kako bi stvorio iluzije kod jednog dela Srba da ovde i dalje vlada Srbija“, kaže portparol predsednika Kosova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here