Pixabay.com

Ministarka spoljnih poslova Kosova Donika Gervala rekla je da su odnosi Kosova sa Grčkom u blagom usponu, dodajući da se iz ove zemlje očekuju dobre vesti.

Gervala nije mogla da precizira kada će doći ta vest.

– Sa Grčkom smo na dobrom putu da konsolidujemo način na koji smo predstavljeni. Pregovaramo da to još više ojačamo. Ne mogu da kažem ni datume, ni mesece, ni nedelje, jer nije ozbiljno govoriti o stvarima koje bi mogle da se dogode u budućnosti, spekulišući sa datumima. Ali, mogu da vam kažem da smo sa Grčkom na vrlo dobrom putu. Uskoro ćemo imati dobre vesti iz Grčke – rekla je Gervala.

Ministarka je rekla i da sarađuje sa drugim državama članicama EU koje još nisu priznale nezavisnost Kosova.

– Takođe sam se sastala sa kolegama koje su iz ovih pet članica EU koje nas još nisu priznale. Naravno da ih nisam stavila uza zid i rekla im da to treba da urade, ali sam apelovala da bi priznanje bilo veoma važan korak na našem putu ka EU. Istovremeno sam ponudila da imamo bilateralne odnose u svim drugim oblastima. Posle konsolidovanja odnosa u tim oblastima, jednog dana možemo da otvorimo temu priznavanja na uspešan način. Ne sumnjam u to da ćemo dobiti priznanje od ovih država, ali ne mogu da kažem kada. Na dobrom smo putu – dodala je ona

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here