pixabay.com

Kosovo je otvorilo ambasadu u Oslu a prvi ambasador Kosova, Uliks Emra, uručio je akreditivno pismo kralju Norveške Haraldu V.

Kosovski ambasador je, prenoseći pozdrave predsednika Kosova Hašima Tačija i kosovskog naroda, zahvalio na doprinosu koji je Norveška dala Kosovu tokom minulih godina.

– Kraljevina Norveška jedna je od prvih zemalja koja je priznala Kosovo i za to će narod Kosova biti večno zahvalan. Odnosi između dve zemalje su odlični, a cilj je da ih dalje produbimo u određenim oblastima – rekao je Emra.

– Kraljevina Norveška će nastaviti da podržava Kosovo u svim oblastima i u to možete biti sigurni – izjavio je norveški kralj, prenosi TV Kljan Kosova.

Uliks Emra je diplomirao na Pravnom fakultetu i magistrirao kriminalističke nauke na Prištinskom univerzitetu, dok se za diplomatiju specijalizovao na Univerzitetu u Zagrebu.

Ambasador Kosova u Norveškoj je karijerni diplomata koji je zauzimao važne položaje u kosovskim institucijama i visoke pozicije u kosovskom Ministarstvu spoljnjih poslova.

2 COMMENTS

  1. Ako imaju visak empatije,neka ih komplet prime medju fjordove….bicemo im jako zahvalni…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here