Fudbaleri tzv. Kosova savladali su selekciju Crne Gore na svom terenu sa 2:0, u meču grupe A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

 

Ovo je za njih veoma važna pobeda, pošto su ostali u igri za plasman na završni turnir i sada imaju samo bod manje od drugoplasirane Češke.

Do trećeg trijumfa u ovom ciklusu, fudbaleri tzv. Kosova stigli su golovima u prvom poluvremenu.

Prvo je u 10. minutu Rahmani nakon kornera doneo vođstvo, da bi Muriki iz odbitka u 34. postavio konačan rezultat utakmice.

U drugom meču ove grupe, Engleska je deklasirala na gostovanju Bugarsku sa 6:0 i plasirala se na kontinentalni šampionat.

Pitanje pobednika bilo je rešeno već nakon prvih 45 minuta, a u strelce su se po dva puta upisivali Rahim Sterling i Ros Barkli, a golove su još postigli i Markus Rašford i Hari Kejn.

Do ubedljivih pobeda došle su selekcije Engleske, Albanije i Islanda, dok je svetski prvak, ekipa Francuske, remizirala sa Turskom.

Francuska i Turska su u Parizu podelili bodove i odigrali rezultatom 1:1. Olivije Žiru je doveo aktuelne prvake Sveta do vođstva u 76. mintu na asistenciju Antoana Grizmana, ali je izjednačenje usledilo već u 81. kada je Kan Ajhan odlično utekao odbrani Francuske i savladao Stiva Mandandu.

Island je ostao sa realnim šansama da se nađe na Evropskom prvenstvu, pošto je upisao peti trijumf u grupi H, a ovoga puta savladana je Andora rezultatom 2:0.

Engleska je ostvarila i petu pobedu u A grupi, pošto je kao gost bila ubedljiva protiv Bugarske rezultatom 6:0. Markus Rašford je zatresao mrežu domaće selekcije u sedmom minutu, da bi naredna dva pogotka bila delo prvotimca Čelsija, Rosa Barklija.

Albanija je zabeležila bitnu pobedu na gostovanju u Moldaviji i slavila sa 4:0. Sokolj Čikaleši je doveo goste do prednosti u 22. minutu, da bi u 34, nakon velike greške domaćeg golmana, Keidi Bare duplirao prednost. Do kraja prvog poluvremena, Lorenc Traši je debtantskoj utakmici došao do pogotka za nacionalni tim. Konačan rezultat postavio je Rej Manaj u nadoknadi vremena.

REZULTATI:

Grupa ,,A“:

Bugarska – Engleska 0:6 (0:4)
(7′ Rašford, 20′,32′ Barkli, 45+4′, 69′ Sterling, 85′ Kejn)

Kosovo – Crna Gora 2:0 (2:0)
(10′ Rahmani, 34′ Muriđi)

Grupa ,,B“:

Litvanija – Srbija 1:2 (0:0)
(Kazlauskas 79′ – Mitrović 48′,53′)

Ukrajina – Portugalija 2:1 (2:0)
(6′ Jaremčuk, 27′ Jarmolenko – 72′ Ronaldo)

Grupa ,,H“:

Francuska – Turska 1:1 (0:0)
(76′ Žiru – 81′ Ajhan)

Island – Andora 2:0 (1:0)
(38′ Sigurđson, 65′ Siktorson)

Moldavija – Albanija 0:4 (0:3)
(22′ Čikaleši, 34′ Bare, 40′ Traši, 90′ Manaj)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here