Facebook
Kosovske bezbednosne snage

Poslanik Samoopredeljenja, Mefailj Bajćinovci smatra da je premijer Aljbin Kurtij izjavio da Kosovu preti rat jer je želeo da ukaže na potencijalnu opasnost i podigne svest, a ne da podstakne strah.

– Premijer nije podstakao strah, već je podigao svest. O tome se raspravlja godinama, znajući da je Balkan pod ruskim uticajem, posebno Srbija i neke okolne zemlje. Bez sumnje je neodgovorno reći da nema opasnosti od Srbije. Uvek postoji opasnost od Srbije. Vidimo i veliko gomilanje oružja na Balkanu koje se dešava. Često imamo i izjave hrvatskih čelnika. Oni su u NATO i uvek govore da nas ne samo NATO štiti, već moramo da se naoružamo i stanemo ispred neprijatelja kakvog imamo mi i Hrvati, a to je Srbija – rekao je Bajćinovci.

Kosovo je već počelo da se naoružava, s obzirom na opštu situaciju.

– Povećali smo budžet za vojsku za 52 odsto, iako još uvek nije veliki. I da je budžet pet milijardi ili 10 milijardi, premijer Kurti bi ga potrošio koliko god je to moguće, posebno na nabavku vojne opreme, znajući da bezbednosna situacija nije ista kao pre godinu dana. Ne želim da povlačimo paralele, ali moramo imati u vidu da je rat u Ukrajini promenio bezbednosnu situaciju – dodao je Bajćinovci i rekao da je 60 odsto vojnog arsenala Srbije postavljeno oko administrativne linije sa Kosovom.

3 COMMENTS

  1. Ludaku, lazove, da je 60% naoruzanja na administativnoj liniji ka KiM pa ti ne bi bio u Pristini. Lazove jedan samo unosis paniku.

  2. Stvarno je ovaj ludak kao da zna koliko oruzje serbija poseduje dokle toliko lazi serbija nikome ne preti ona brani sebe slobodno putujemo po serbiju i niko ti ne pita odakle si punish papir i slobodno putujesh prestanite sa lazima kupite hleb a ne oruzje pa niko nije budala da gine za nishta kosova i serbija bice tu nece letiti u svemir.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here