Youtube/KlanKosova
Meljiza Haradinaj Stubla

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da bi “pre nego izgovori ime Aleksandra Vučića, Haradinaj Stubla trebalo najpre da kaže koja je uloga Hašima Tačija u ubijanju Srba i prodaji njihovih organa u Žutoj kući”.

– Pre nego što Haradinaj Stubla zatraži izvinjenje od Srba neka najpre na kolenima izgovori imena streljane srpske dece u Goraždevcu i ubijenog dvogodišnjeg Danila Cokića, streljani žetelaca u Starom grackom.

Političari u Prištini bi trebalo da prestanu da lažu sebe i druge kako su njihovi sunarodnici bili jedine i nevine žrtve u ratu na KIM. OVK je činio toliko zločina da su čak i zemlje koje su bombama pokušale da naprave nezavisno Kosovo, morale da formiraju poseban sud samo njih.

Ne prave se sudovi za žrtve i borce za slobodu, ali za zločince i ubice, da”, naveo je Aleksandar Vulin, reagujući tako na izjavu kosovske ministarke spoljnih poslova koja je poručila u objavi na Tviteru da “za predsednika Srbije Aleksandra Vučića nema posete Kosovu, dok ne bude upućeno izvinjenje za genocid koji počinjen nad njenim narodom i dok pred lice pravde ne budu izvedeni izvršioci.

Dačić: Vrhunac bezobrazluka

Izjave takozvane ministarke spoljnih poslova Kosova o tome da će predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću biti zabranjen ulazak na Kosovo dok se “ne izvini za genocid”, vrhunac je bezobrazluka i licemerja Prištine, izjavio je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

– Ovde nije samo reč o kršenju sporazuma i dogovora iz Brisela, već i Vašingtonskog sporazuma po kome se Priština obavezala da će ući u mini Šengen, koji podrazumeva slobodno kretanje ljudi, robe i kapitala – rekao je Dačić u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Očigledno je da se Priština, kako je dodao, sa odlaskom Donalda Trampa odriče i Vašingtonskog sporazuma, odnosno obaveza koje iz njega proističu.

– Srbija stoji iza svojih obaveza dogovorenih u Briselu i Vasingtonu, ali ako Priština to ne želi, onda će Srbija dobro razmisliti o našim preuzetim obavezama. Vašingtonski sporazum ili važi ili ne važi ni za jednu stranu. Ako se predsedniku Srbije zabranjuje ulazak na Kosovo, o kakvom to pomirenju govorimo?! Naročito u vreme kada ceo svet svedoči o zločinima OVK nad Srbima – naglasio je predsednik parlamenta.

Meljiza Haradinaj Stubla poručila je ranije danas na svom tviter nalogu predsedniku Vučića da neće, kako je navela, dobiti dozvolu za posetu Kosovu ”sve dok se ne izvini za genocid i dok njegovi počinioci ne budu izvedeni pred lice pravde”.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime