EPA//Valdrin Xhemaj
Kosovska policija

Kosovska policija sutra počinje smanjenje svojih pripadnika za još 25 posto u i oko opštinskih objekata u četiri opštine na severu Kosova.

Policija Kosova održala je radni sastanak sa Euleksom i Kforom za procenu bezbednosne situacije u i oko opštinskih zgrada severnih opština, navodi se u zajedničkoj konstataciji objavljenoj na Fejsbuk stranici kosovske policije.

Taj sastanak je održan, kako se ističe, u svetlu realizacije ustavnih i zakonskih obaveza i ovlašćenja u interesu javne bezbednosti u zemlji, kao i u cilju sprovođenja sporazuma postignutih u Bratislavi 10. jula ove godine između Evropske unije i Republike Kosovo.

“Prema zajedničkoj oceni Kosovske policije, EULEX-a i KFOR-a, bezbednosna situacija u i oko objekata severnih opština procenjuje se kao dobra. U smislu ovog zajedničkog nalaza, od sutra počinje smanjenje pripadnika Kosovske policije za 25 odsto u i oko opštinskih objekata na severu”, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da će timovi Kosovske policije, zajedno sa EULEX-om i KFOR-om, nastaviti koordinaciju i preduzeti neophodne radnje u skladu sa redovnom procenom bezbednosne situacije u i oko opštinskih objekata, u opštinama na Kosovu.

Kosovska policija je nakon dogovora iz Bratislave, 13. jula smanjila prisustvo policije za 25 odsto u i oko opštinskih objekata na severu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here