Kosovo online

 

Kosovska policija saopštila je da će se od 22. novembra do 21. januara, kažnjavati svi vlasnici vozila sa srpskim registarskim tablicama gradova na Kosovu koji ih nisu preregistrovali na RKS.

Policija Kosova je na Fejsbuku istakla da, u skladu sa operativnim planovima nastavlja da sprovodi odluku Vlade o registraskim tablicama.

Reč je o odluci o preregistraciji vozila sa oznaka „PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE“, „DA“ ili „ĐA“ na RKS registarske oznake, koja se sprovodi kroz više faza.

“Kako je predviđeno zvaničnom odlukom od 1. novembra 2022. godine, vlasnicima vozila sa nelegalnim tablicama na Kosovu izrečena je opomena Kosovske policije, uz uputstvo da se obrate Centru za registraciju vozila kako bi izvršili preregistraciju svojih vozila. Do danas izrečeno je oko 1.740 opomena”, navode iz Kosovske policije.

Kako se dodaje, nakon isteka prve faze, od 22. novembra do 21. januara 2023. godine, za sve vlasnike vozila koja nisu preregistrovana na RKS, Policija Kosova će početi sa izricanjem novčanih kazni u iznosu od 150 evra.

“Policija Kosova je kontinuirano pratila i procenjivala dešavanja u zemlji davajući stručne procene u skladu sa kojima je preduzela neophodne, razumne i zakonske mere za sprovođenje zakona i odluka državnih organa Kosova”, naglašavaju iz Kosovske policije.

2 COMMENTS

  1. PREREGISTRUJU I NEMA KRIZE NI PROBLEMA. AKO IM SE NE SVIĐA PRESELE SE U SRBIJU.U BG KUPE STAN ZA DŽABAKA, 2500E PO KVADRATU I REGISTRUJU NA BG.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here