Tanjug/AP
Kosovska policija

Kosovska policija saopštila je da su ubijene još dve osobe koje su se sukobile sa njenim pripadnicima u ataru sela Banjska, dok je jedna, kako se navodi, uniformisana i naoružana osoba uhapšena. Prethodno je bilo potvrđeno da je ubijena jedna osoba iz grupe napadača.

Kosovska policija saoptila je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici da je situacija na području sela Banjska i dalje napeta, kao i da se napadi vatrenim oružjem na policijske jedinice nastavljaju istim intenzitetom.

Iz Kosovske policije navode da se njihovi pripadnici na napade reaguju u samoodbrani, i da su im životi ugroženi.

“Prema zvaničnim informacijama sa terena prilikom razmene vatre, potvrđeno je ubistvo još dvojice napadača, koji su bili maskirani, uniformisani i teško naoružani, a potvrđeno je i hapšenje uniformisanog i naoružanog napadača. Usled napada, jedan službenik Kosovske policije zadobio je uglavnom lakše povrede”, navode iz Kosovske policije.

Tokom policijske akcije u jednom stambenom objektu koji su koristili napadači, pronađeni su logistička oprema, vozila za koja se sumnja da su vojna, uniforme, kao i oružje i municija različitog kalibra.

Takođe, policijske jedinice su tokom obavljanja rutinske kontrole vozila, na području sela Rudare, lišile slobode četvoricu osumnjičenih kod koji su zatečeni u nedozvoljenom posedu radio-aparata, a za koje se sumnja da su povezani sa kriminalnim grupama, navode iz Kosovske policije i dodaju da će se sve dalje radnje preduzimati u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima.

Dosadašnje zvanične informacije potvrđuju ubistvo trojice napadača, hapšenje jednog napadača, hapšenje četvorice osumnjičenih kod kojih su pronađene radio veze, kao i identifikacija značajne količine oružja, municije i različite opreme, sumira se u saopštenju Kosovske policije.

Premijer Kosova Aljbin Kurti je na konferenciji za medije prikazao snimke osoba naoružanih teškim naoružanjem, koji su sa šest vozila bez registarskih tablica i jednim blindiranim vozilom, u maskirnim uniformama, ušle u manastir Banjska u kome se i oko koga još nalaze.

Kazao je da su oni opkoljeni pripadnicima specijalnih snaga policije Kosova i pozvao ih da se predaju.

Neposredno pre oglašavanja kosovskog premijera, Eparhija raško-prizrenska je saopštila da je grupa naoružanih, maskiranih ljudi, upala blindiranim vozilom u manastir Banjska, pri čemu su provalili manastirsku zaključanu kapiju.

3 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here