A. Čukić
Kosovska policija (Foto: Arhiva)

Novinarku “Jedinstva” iz Novog Brda Sonju Ivković, uhapsila je kosovska policija na putu Prekovce-Novo Brdo.

Ona je uhapšena dok je nosila najnoviji broj „Jedinstva” Srbima u selima oko Novog Brda, saopštila je redakcija lista “Jedinstvo”.

“Novinarku Ivković je uhapsila kosovska policija kao kriminalca sa lisicama na rukama i sprovela u policijsku stanicu u Gnjilane. Nakon pritvaranja i višesatnog zadržavanja novinarka Sonja Ivković je puštena, ali joj je automobil zadržan u kosovskoj policiji”, kaže se u saopštenju.

Najoštrije osuđujući hapšenje i pritvaranje Sonje Ivković, redakcija ističe da je ona 25 godina novinar lista „Jedinstvo“ i veliki profesionalac.

“Sumnjamo da ovo hapšenje ima političku pozadinu i da je naša novinarka uhapšena isključivo zbog svoje profesije, odnosno iznošenja istine u svojim tekstovima o teškom životu Srba u Kosovskom Pomoravlju, i falsifikovanju i otimanju srpske istorije na Kosovu i Metohiji”, ističe se u saopštenju.

Indikativno je to, kako se navodi, šta su vojnici Kfora posle teksta Sonje Ivković u „Jedinstvu“ 19. avgusta o Novobrdskoj tvrđavi i Srpskom pravoslavnom hramu Sveti Nikola sa naslovom „Istoriju prekrajaju, a teritoriju otimaju“, nosili list ispred seoske prodavnice u selu Prekovce i propitivali meštane za novinarku Ivković, list „Jedinstvo“, kao i to šta misle o tom tekstu.

Podseća se da list „Jedinstvo“ ove godine obeležava 75. godina postojanja i ističe da su ponosni na sve svoje novinare koji časno obavljaju svoj posao u izuzetno teškim okolnostima na Kosovu i Metohijii i kojima je vodilja isključivo istina.

 

1 COMMENT

  1. Eto na Kosovu gde je vasceli “demokratski”svet koji ih posmatra nije dozvoljena sloboda govora i novinari se kažnjavaju.Ja ne znam gde su njihovi deklarisani slobodni novinari da protestvuju zbog ovog.A ni demonkratski svet ne reaguje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here