Tanjug/AP

Kosovska policija saopštila je da je tokom pretresa ekspoziture trezora Narodne banke Srbije u severnom delu Kosovske Mitrovice, koja je zatvorena 20. maja zajedno sa svih pet ekspozitura banke Poštanska štedionica na severu KiM, zaplenila određeni iznos dinara, evra i švajcarskih franaka.

Kosovska policija je 20. maja zatvorila ekspoziture Poštanske štedionice na severu KiM i trezor NBS u Kosovskoj Mitrovici, ali, kako je navedeno u današnjem saopštenju, tada nije uspela da otvori sef u trezoru jer je odgovorno lice koje je imalo ključeve sefa bilo odsutno.

“Policijski istražitelji su danas uspeli da identifikuju upravnika trezora, koji je kontaktiran i doneo je ključeve sefa, a u njegovom prisustvu sef je otvoren i oduzeta su novčana sredstva”, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je oduzeto 152.290 dinara, 4.580 evra i 940 švajcarskih franaka.

Dalje se navodi da je posle izvršenog uviđaja upravnik saslušan u svojstvu osumnjičenog, u prisustvu branioca, a da je uviđaj obavljen bez incidenata.

Kosovska policija zatvorila je 20. maja sve ekspoziture banke Poštanska štedionica na severu KiM, kao i Upravu za trezor u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Na osnovu uredbe privremenih prištinskih institucija, na KiM su od 1. februara gotovinska plaćanja dozvoljena samo u evrima, što znači zabranu dinara. Ta odluka Prištine dovela je u pitanje egzistenciju i opstanak Srba u pokrajini, pošto svoja primanja od države Srbije dobijaju u dinarima.

6 COMMENTS

  1. Zalosno, bedno i mizerno, jos koliko
    dugo to naroda malo sto je na svoje ognjiste ostalo. U ovom tunelu svetlo
    se ne vidi, Siptar je vec dobijo zeleno
    svetlo za pristupanje u NATO, Srbiju
    niko sa Zapada ne pita, kako NATO agresor moze da udje na Srpsko tlo da udje bez pitanja Srbina.Srbija je
    opkoljena sa svih strana od agresora.
    NATOa, agresor je na Srpsko tlo, znaci
    da je Srbija pristuplia Zapadnoj Alijansi, nazalost silom.

  2. САМО ВОЈСКА
    СРБЕ СПАШАВА 🇷🇸☦️🇷🇸

    КАД СЕ ВОЈСКА НА КОСОВО ВРАТИ
    🇷🇸☦️🇷🇸
    Р1244УН

  3. Eto vam elita i pametni nisu znali jednu uefu tuziti pustali teroriste i sad gledaju kako se pljacka po srbiji. BRAVO

  4. MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here