Tanjug/AP
Kosovska policija

Kosovska policija zatvorila je prelaz preko Merdara iz pravca Podujeva, dok traje protest meštana koji su blokiralili put NIš-Priština iz pravca Kuršumlije ka Podujevu u znak podrške Srbima na KiM.

Kako javlja RTS, postavljeni su kamioni sa prikolicom i traktori radi podrške Srbima na Kosovu i Metohiji. Stvorila se velika kolona vozila u jednom pravcu prema Kuršumliji, više od tri kilometara, a kolona je formirana i sa druge strane.

Ministarstvo spoljnih poslova institucija u Prištini pozvalo je sinoć sve koji na KiM putuju preko centralne Srbije da izbegavaju punkt Merdare i koriste druge, zbog protesta raseljenih Srba koji blokiraju prilaz punktu iz pravca Kuršumlije.

Iz ministarstva su onima koji putuju na KiM ili idu ka centralnoj Srbiji preporučili druge punktove na administrativnoj liniji sa centralnom Srbijom ili da koriste prelaze preko Severne Makedonije.

Srbi sa severa KiM ulaze u devetnaesti dan na barikadama. Poručuju da će ih ukloniti kada Priština oslobodi njihove uhapšene sunarodnike i kada sa severa povuče specijalne snage policije.

Postavljene su još dve barikade – u centru severnog dela Kosovske Mitrovice, u blizini Bošnjačke mahale i na novom mostu, koji iz severnog dela Mitrovice vodi na magistralni put ka Raškoj. U Bošnjačkoj mahali pojavili su se natpisi sa pozivima na bojkot srpske robe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here