EPA/Valdrin Xhemaj
Kosovo i Metohija

Kosovska vlada usvojila je niz mera koje podrazumevaju zabranu uvoza proizvoda iz Srbije ako na robi i pratećim dokumentima nije naznačeno “Republika Kosovo”.

Kosovska vlada na elektronskoj sednici večeras je raspravljala o izmenama i dopunama Odluke o reciprocitetu i usvojila niz mera koje podrazumevaju zabranu uvoza proizvoda iz Srbije ako na robi i pratećim dokumentima nije naznačeno “Republika Kosovo”.

Bez posebne dozvole, na osnovu ove odluke, na KiM ne mogu da uđu vozila koja nose bilo kakvu srpsku robu.

Kako saznaje Kosovo Onlajn, Vlada Kosova je usvojila odluku da u trgovinskim odnosima sa Srbijom budu zabranjeni dokumenti na kojima nema oznake “Republika Kosovo” i koji nisu u skladu sa Ustavom Kosova.

Takođe, kosovska vlada naložila je Agenciji za hranu i veterinu da koristi ime i amblem Republike Kosovo na fitosanitarnim i veterinarskim sertifikatima.

Prema večerašnjoj odluci kosovske vlade, preduzeća iz Srbije moraju obezbediti ulaznu dozvolu za svako vozilo sa robom koje ulazi na Kosovo, a zahtev za dozvolu podnosi se Kancelariji za vezu Kosova u Srbiji, dopisom ili mejlom.

Inače, Vlada Kosova je 31. marta donela odluku o postepenoj primeni “reciprociteta” kao principa u odnosima sa Srbijom.

13 COMMENTS

  1. ponistiti sve pasose i licne karte posto ne priznajemo dvojno drzavljanstvo sa “r.kosovom”. zabraniti sve prelaze i prelete preko teritorije srbije, da vidimo da li ce da izdrze mesec dana?

    • moze se na sve strane ici, nije srbija jedina koja treba da void ..I grci samo preko makedonije su mogli, ali grka nisi video putevima makedonije..kada je grcka izdrzala sa makedonijom, shto nece Kosovo koj ima prelaz, crna gora,bosna,hrvatska, I zapad..
      Kosovo Albania, italia zapad. shta vama nije jasno..
      robe bez natpisom republika kosova, nece uci na kosovu, vi to zalitese kod putina a ne nama

      • Hahaha a sto ne idete tako pitam se. To vi sto sedite na zapadu nemate blage veze preko tvoje rute duplo ides i duplo te kosta, ajde sad reci da nisu pare u pitanju a puni autobusi siptarima su turisti, muahahaha

      • Mogu odmah da preusmere sve autobuse i kamione sa robom da za Evropu idu preko Albanije na Crnu Goru i Hrvatsku i obratno ili da idu putem Pec Kula Rozaje do mile volje. To im je mnogo teza i skuplja ruta! Neka idu tamo samo preko Srbije da ne prelaze. A i njihova roba iz Evrope da ne ide preko Srbije i onda neka se teraju u pizdu materinu. Eto im putanje njihove. Neka se vole sa bracom Crnom Gorom i Hrvatskom i Bosnom, Albanijom i ostalima…

      • Jednog dana ce te biti zgazeni u potpunosti taj dan nije daleko tad se zalihe enveru hodzi koji vam je obećao tudju muku i patnju za Vase uzivanje nicija nije gorela do veka pa nece ni Vasa al tad ce i Albanija da nestane kao drzava i svi siptari iz regiona kad vas dohvate Grci Makedonci Crnogorci i Srbi

    • Savetuju ih vuciceve prijatelji a on ne sme da pisne, jos smo im priznali i sud i policiju, ovo je stvarno sprdanje sa nama.

  2. Kosovska vlada usvojila je niz mera koje podrazumevaju zabranu uvoza proizvoda iz Srbije ako na robi i pratećim dokumentima nije naznačeno „Republika Kosovo“. Pa ako tako i treba zašto ćutte naši političari i ministri. Naši političari su za mene su samo sa praga nešto gunđaju i Niko se naših političara n eplaši a po gotovo ovi šiptari sa kosova se sprdaju ponižavaju nas da mi nemamo državu i da smo mi iz centralne srbije isto na tođoj zemlji. Tako nas omalovažavaju albanci sa KIM. U Briselu traže otvoreno da Srbija prizna KIM pod sadašnim granicama. Za SAD da i ne govorim još kada dođe Baiden za predsednika SAD biće nam još teže. Bolje je sada nešto oštro poći u odbranu KIM dokle je ovaj Predsednik SAD još na položaju iskoristimo svaki trenutak biće nam kasno.

  3. Poziva se na medjunarodnu zajednicu koja ih nagovara i cutela i pored cefta sporazuma. Dacic jos prekino povlacenje nije nam nebo ravno koliko smo glypi.

  4. Tako je moramo zaustaviti sve puteve za njih i vazdušno i kopneno ma sve naše granice neka jednom ova vlada i političari bude pametni i ovaj narod pa nek onda vide kudače i štače zaustavi robu iz EU, USA, i AZIJE ma ništa preko naše granice nesme takoje imamo primjer ko Severna Koreja šta njima hvali imaju sve imatčemo i mi nečemo nikoga samo sami sebe ne treba nam evropa imamo našu braču ruse i Rusiju. Kakva smo mi bagra i džubre od naroda neka vidi ceo svijet pa i onako znaju pa šta niko od ovih nevalja, Slovenci,Hrvati,Makedinci,Crnogorci,Bosanci,Madjzari,Pazarci,Albanci,Turci,Bugari, niko baš niko za nas u Balkanu ne valja samo smo mi sami za sebe božji narod iz nebesa najbolji bez greške kakva ,Ludnica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here