commons.wikimedia/SUHEJLO
Kosovske bezbednosne snage

Pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) učestvovaće na međunarodnoj vojnoj vežbi “Combined Resolve 22”, koja se održava u bazi američke vojske Hohenfels u Nemačkoj, preneo je Kossev.

Kako je saopštio kosovski ministar odbrane Armend Mehaj, ova vežba se izvodi svake godine uz učešće zemalja NATO i partnera predvođenih američkim snagama.

“Vežba je osmišljena da simulira neprekidne ratne scenarije i odvija se uz učešće mnogih oklopnih sredstava, vojnog inžinjeringa, deminiranja, izviđanja”, napisao je Mehaj na Fejsbuku.

Osim toga, kako objašnjava, vežba se sprovodi i radi uvežbavanja interoperabilnosti NATO armija sa partnerskim zemljama, kao i razvijanja kritičnih veština ratovanja “kako bi se pomoglo partnerima da pobede na savremenom bojnom polju”.

6 COMMENTS

  1. Како је дозвољено од стране Србије да се обучавају терористи у Њемачкој.Вучићу , шта радиш бре?!

  2. Istorija se ponavlja.Sipati su sa albancima bili veliki saveznici sa Italijanima i Nemcima 1941 do 1945 godine.Nemce jos drzi Amerika ali da nije tako oni bi sada radili po Evropi sto i Hitler.Mr Shols je unuk SS oficira.Ne ide iver dalje od klade

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here