Kosovski Albanac ranio policajca

0

Policajca Ivana Mičića (25) ranio je u Novom Sadu Isuf Strana (58), Albanac sa Kosova
 

Strana je bio u kući Ćamilje Eljšan (46), koju je hteo da vodi sa sobom u Nemačku. Ona se protivila, pa je zbog pretnji i nasilja pozvala policiju. Dok su policajci od nje uzimali izjavu u novosadskom naselju Adice, Strana je iznenada izvadio pištolj i pucao u jednog od policajaca, ranivši ga u stomak. On je uzvratio paljbu i pogodio napadača, koji je takođe teško ranjen. Obojica su prebačena u novosadski Klinički centar gde se oporavljaju od povreda.

Kako priča Eljšanova, u subotu ujutru došla je sa Stranom kod sestre u Novi Sad.
– Sestri nisam smela da kažem šta se dešava, jer mi je pretio smrću. Na Kosovu me je vezivao lancima, tražio da priznam kako imam nešto sa muškarcima. Rekao je da ako me on ne ubije, naći će me njegova braća. Pre nego što smo iz Nemačke došli u Novi Sad, čula sam kad je zvao brata na Kosovo i rekao mu da odlazi u Srbiju, pa ako se ne bude javljao, da dođu i da me ubiju – prepričava ona šta je prethodilo napadu na policajca.

 

Njena sestra je u subotu isterala Stranu iz kuće, dok je preplašena žena zvala policiju zbog maltretiranja.

 

U Srbiju sa pasošem Kosova

Kod povređenog napadača, poreklom iz Vučitrna na Kosovu, nađen je pasoš nepriznate Republike Kosovo. Za sada nije poznato kako je sa ovim dokumentom mogao da uđe u Srbiju. Kako kaže Eljšanova, on već nekoliko godina živi u nemačkom gradu Drezdenu, gde je oženjen Nemicom.

– Jedan policajac je stajao kod vrata, a drugi je bio pored mene. U trenutku kada sam policiji pričala šta mi je sve radio i da sada hoće da me odvede u Nemačku, Isuf je tražio od policajaca da izađu napolje. Rekli su mu da ne mogu. Iznenada je izvadio pištolj, uperio ga u mene i zapucao. Hteo je mene da ubije, a pogodio je jadnog policajca – prepričava ona detalje tragedije.

Brzom reakcijom Hitne pomoći povređeni policajac i napadač prebačeni su u bolnicu. Strana je saslušan i nakon što se oporavi biće mu određen pritvor.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here