Vesti

Pripadnici specijalne jedinice takozvane kosovske policije pretukli su u subotu Srbina Vlada Babudovca iz sela Bube kod Zubinog Potoka i naneli mu povrede na glavi i telu, zbog čega ima 15 šavova.

Babudovac je u izjavi za Kosovo onlajn ispričao kako su ga specijalci pretukli i da sada strahuje da će ga opet maltretirati.

Kako ističe, sve se desilo dok je išao do druga.

Oni su ga, kako kaže, zaustavili, legitimisali, pretresli mu kola i tražili dokumenta.

– Dao sam im srpska dokumenta, tražili su mi kosovsku ličnu kartu, rekao sam im da nemam. Nisam im je dao, a imao sam kosovsku ličnu kartu, jer mi je automobil registrovan na srpske tablice. Zato sam im rekao da nemam – naglasio je.

Dodaje da su ga držali pola sata, nakon čega su ga pustili.

Zatim je otišao kod druga, a potom oko 20.20 krenuo prema kafani koju drži njegov rođak, kada su ga specijalci opet zaustavili.

– Tu su me izveli iz kola, opet me pretresali i pitali me: ‘Koga pratiš, koga čekaš?’. Odgovorio sam im da nikoga ne pratim, da sam pošao u kafanu kod brata da uzmem bratanca da ga povezem. Opet su me pitali: ‘Koga pratiš?’. Uzeli su mi telefon, gledali listu poziva, ništa nisu mogli da nađu – rekao je Babudovac.

Zatim su mu, kako kaže, uzeli telefon u kojem su naišli na sliku gde ima uslikanu kosovsku ličnu kartu pa su mu rekli: ”Koga lažeš da nemaš kosovsku ličnu kartu, jesi li ovo ti?”.

– Odgovorio sam da jesam, onda su mi preturali po torbici i našli kosovsku ličnu kartu. Pa su me pitali: ‘Što je nisi dao?’. Objasnio sam im da to nisam uradio iz straha jer nemam registrovano vozilo na kosovske tablice, već na srpske, pa sam dao srpska dokumenta – kazao je on.

U tom trenutku na jednoj Telegram grupi stigao je komentar, a policajci su videli poruku koju je napisao jedan od korisnika a koja je glasila “Kosovo je Srbija”

– I oni su to pročitali. Onda je krenulo sa pitanjima: ‘Šta pratiš ovo, je li Kosovo Srbija’, pa su počeli da me biju. Tu su me bili, jedan od njih me je opsovao i uzeo pištolj, repetirao. Držali su mi ga na slepoočnicu, drugi je odmahnuo rukom i počeo na kolegu da se dere što je uzeo pištolj. Tu su me nečim udarili od pozadi, imam osam ili devet kopči i kod usne, imam četiri kopče. Četvorica su me bila. Menjali su se, nisu svi odjednom – naglasio je.

Posle napada, Babudovac je otišao kod lekara gde su ga pregledali, zašili mu povrede sa oko 15 kopči i snimili mu glavu. Kako dodaje, sve je prijavio danas u policijskoj stanici.

– Danas sam bio u Policijskoj stanici u Zubinom Potoku da prijavim slučaj i dao sam izjavu. Rekli su mi da će me narednih dana kontaktirati iz Policijskog inspektorata. Za sebe se ne plašim, ali strepim zbog svoje porodice. Ovde živim i ne bih želeo da imam probleme, da me maltretiraju kasnije – poručio je Babudovac.

2 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

  2. SRBIJA JE NA ZAPADU U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE..

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here