Tanjug

U Kliničko-bolničkom centru u Severnoj Mitrovici jutros je došlo do nasilnog upada od strane specijalnih jedinica Kosovske policije, izjavio je direktor te ustanove dr Zlatan Elek.

On je rekao da su izvršili pretres vešernice i određenih kancelarija, bez znanja uprave bolnice. Prema rečima Eleka, zaplenili su i snimke sa kamera KBC.

Kako je naveo, pripadnici specijalne jedinice kosovske policije rekli su da imaju nalog od suda za pretres, a koji je bio na albanskom jeziku i koji nije mogao da razume.

Direktor je rekao da je upad izazvao uznemirenost kod zaposlenih i kod pacijenata.

– Formirana je komisija KBC koja treba da utvrdi materijalnu štetu koja je nastala u toku pretresa – dodao je Elek.

Reporter Kosovo onlajna javio je sa lica mesta da su se oklopna vozila specijalnih jedinica Kosovske policije nalazila i u blizini kafića Grej u Severnoj Mitrovici, koji se nalazi na 10 metara od predškolske ustanove “Danica Jaramaz”.

Kosovska policija saopštila je na Fejsbuku da sprovodi nalog nadležnog suda za provere na pet lokacija u tri opštine na severu Kosova.

“Ove operacije se izvode u vezi sa nedavnim događajima u selu Banjska. Policijsku operaciju vrše relevantne jedinice Kosovske policije, uz prisustvo tužioca na licu mesta. Kosovska policija ovom prilikom obaveštava građane da ne treba da brinu. Kontrolni nalozi se sprovode u koordinaciji sa Euleksom i Kforom”, naveli su iz Kosovske policije.

9 COMMENTS

  1. Ово је слика немоћи Европе и Уједињених Нација и пораз сваког права и демократије.Насиље и самовоља САД-а над многима у свету ,нажалост и ми ту спадамо.

  2. Dogodine u Prizrenu, hahahaha. Kasno Marko na Kosovo stize. Samo kukamo, pretimo, pregovaramo, pricamo, komentarisemo, jad i beda, mrka kapa za Srbe. Nista od toga. Samo koordinirana akcija svih srpskih snaga i jasan cilj. Nema ustupka i samo napred. Ovo do sada i sad za sad – samo najobicnija papazjanija i trte-mrte. Nista Srbi na Severu Kosova od svega toga nemaju. Bas nista.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here