Kostić: Pravim čuda sa Realom… a posle isključim plejstejšn

0

Najskuplje pojačanje "švaba": Filip Kostić
 

"Iznenađen sam zbog poređenja sa Robenom, ali prija. On je veliko ime i pravi as. Uostalom, igrali smo u istom klubu", rekao je Kostić, koji je, kao i reprezentativac Holandije, ali i Luis Suarez i Dušan Tadić, bio proglašen za igrača godine u Groningenu.

 

Kakve su vaše impresije vezane za Bundes ligu i možete li da je uporedite sa šampionatom Holandije?

PROFIL

Ime i prezime: Filip Kostić

Datum i mesto rođenja: 1. novembar 1992. godine u Kragujevcu

Visina: 180 cm

Težina: 68 kg

Pozicija: Krilni napadač

Tim: Štutgart (2014- )

Karijera: Radnički Kragujevac (2009-2012), Groningen (2012-2014)

Mlada reprezentacija Srbije: 6 utakmica, 1 gol

"Nebo i zemlja. U Holandiji se igra glavom, forsira se pas igra i tek sad primećujem da ima klubova koji oskudevaju u kvalitetu i koje znaš da ćeš da pobediš, dok je u Nemačkoj sve na maksimalnom nivou. Za svaki bod moraš da se propisno oznojiš. Trenira se veoma naporno, do krajnjih granica… Igra se u oba pravca i nema ’zabušavanja’. Fizički je sve dosta zahtevnije, a opet svakome je san da bude deo Bundes lige. To je privilegija“.

 

Kako provodite slobodno vreme?

"Nema ga dovoljno. Družim se sa nekolicinom saigrača, a najbliži sam sa napadačem iz Bosne i Hercegovine Vedadom Ibiševićem, i članom mladog tima, našim Milošem Degenekom. Uglavnom se čujem sa svojima, sa društvom ili ’procunjam’ gradom. Već sam naučio gde može da se sedne i uživa, mada obožavam da kod kuće upalim ’soni plejstejšn’ i opustim se ’pikajući’ fudbal. Tu sam svoj na svome. Činim čuda sa Realom iz Madrida. Voleo bih da se jednog dana to desi u stvarnosti. Maštao sam o tome kao klinac“.

 

Da li ste stigli da posetite poznati i nadaleko čuveni Oktobarfest?

"Nisam imao vremena, jer sam tražio stan, sređivao papirologiju… Nije sve jednostavno kada dođete u novu sredinu. Baš mi je bilo krivo. Trebalo je da idem sa saigračima. To je ritual ovde.“

 

Nije tajna da ste u Groningenu bili miljenik navijača, naročito dama. Kako stoje stvari u novom gradu?

"Već sam počeo da delim autograme, navijači su posvećeni i prija sve to. Znate, u Štutgartu živi veliki broj naših ljudi. Nisam toga bio svestan. Srećem ih često. Prilaze mi i govore da im je drago što sam došao u klub“.

 

Dres Srbije je moj san 

 

Nedavno je fudbalsku javnost ustalasala informacija da "sokolovi" žele da "ukradu"
mladog reprezentativca Srbije.

 

"Nisam se dvoumio nijednog trenutka. Jedino mi je smetalo što se podigla velika prašina oko svega. Nepotrebno. Njihovo je da pitaju, a moje da odgovorim. Hvala ljudima iz Crne Gore što su me se setili, ali Srbija mi je uvek na prvom mestu. Verujem da ću uskoro da debitujem za A selekciju i ne sumnjam da ću da dokažem koliko mi znači dres ’orlova’", samouveren je mladi reprezentativac Srbije.

 

Ovosezonski rezultati Štutgarta nisu u skladu sa renomeom kluba, ali Filip uverava da slede bolji dani.

"U timu vlada odlična atmosfera. Nismo klonuli duhom. Znamo koliko vredimo i da će naporan rad da se isplati. Imali smo veoma težak raspored u dosadašnjem toku šampionata. Tek se spremamo da zakuvamo. Sledi meč sa Augsburgom, verujem da od nedelje kreće pobednička serija mog tima“.

 

Jedan od junaka veličanstvene pobede nad Španijom u baražu i "krivac" za odlazak "orlića" na EP za mlade naredne godine smatra da je Srbija zrela za trofej.

"Grupa je jaka. Tu su Nemačka, Danska i Češka, ali se nikoga ne plašimo. Krivo mi je što zbog kartona neću igrati u prvom meču protiv Nemačke, jer poznajem nekolicinu igrača ’pancera’. Ipak, ekipa koja je na svojim plećima iznela sve probleme i koja je bacila na kolena Španiju, prvaka Evrope, može mnogo. Prerano su nas svi otpisali. Samo ne bismo smeli da dozvolimo da ’poletimo’, i ako to budemo iskontrolisali finale i trofej nam neće pobeći. Mi se pitamo“, optimističan je Filip Kostić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here