youtube.com/AP Archive

Bivši predsednik SRJ i premijer Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da je imao predlog za rešenje pitanje Kosova i Metohije i on se zasnivao na modelu Hongkonga, a za koji tvrdi da bi bio kompromis koji bi isključio sve ekstremne opcije i da bi bio uspešan, održiv i funkcionalan.

“Nadgledana autonomija, za razliku od nadgledane nezavisnosti, saglasna je Povelji UN i Ustavu Srbije. Time bi bilo omogućeno Albancima da u AP KiM sami upravljaju svojom vlastitom budućnošću i ostvaruju svoje interese, a, s druge strane, Srbija bi saglasno Povelji UN zadržala svoje suverenitet i integritet”, rekao je Koštunica za “Kurir”.

Koštunica, koji se posle ostavke na državne i partijske funkcije povukao iz političkog života, u prvom oglašavanju u javnosti posle više godine, ocenio je da je “taj predlog o suštinskoj autonomiji u istoj meri životan i obezbeđivao stabilno i održivo rešenje statusa pokrajine”.

On, međutim, nije izričito odgovorio na pitanje lista da li bi njegov predlog i danas bilo održivo rešenje za KiM.

11 COMMENTS

  1. Vase predloge neusmereni jer ste pocinili teror i genocid i mismo arijanska rasa nesmo ko vasa ruskocigansko mi nemamo spojeve s vas niti vera niti jezik vi treba da bidete dobre komsije u suprotnom mi vise vas ne trpimo umrelisu vremena kada ste nam nocu pobili a danju uplakali viste krvava sorta mismo Albanija

    • Pa ko vam sad daje dečije dodatke, i kakva vam se deca radjaju na Kosmetu? Nato pakt vas obogatio uranijom, a mlada populacija gleda kako da se iseli, jer je svima jasno da tu nema više života.

  2. “Imao sam…” сад немаш ништа и боље је да ћутиш.
    Имао је Српски Народ много добрих опција кад је Југославија почела да се осипа. На жалост имали су Срби и много оваквих неспособних политичара.
    https://www.youtube.com/watch?v=ggvd_Uji5vE

  3. Republika Kosoves Stvorio vec 20 godina Demokratske sisteme i ima europianski standart sta vi srbi lazete nikad ne treba zaboraviti kosovo je bila Okupirana a od 1999 je Nezavisno ako mene ne verujte pitajte A. Vucica

  4. Postovani gospodine Kostunica, dok ste vi drzali konce u rukama sve je bilo pod ingirencijom Republike Srbije, i prosveta i sudstvo i zdravstvo, policija itd. Onda dodjose zuti i prihvatise nekakve zvezdice koje se brzo istopise ari bar nisu nista obavezujuce potpisali, opet bar nesto. Dodjjose na vlast i SNS-ovci sve obecase ali na mala vrata sve dadose a nista za uzvrat nedobise. Rasturili su nam zemlju kao niko do sada. Mnogo obecavaju, kada prigusti malo odrese kesu da odrze socijalni mir a mi tonemo sve dublje i dublje. A kako da napredujemo kada nam drzavu vode ( cast iziuzecima ) ljudi sa kupljenim diplomama, bez ikakvog znanja i iskustva zbog kojih nam mladi ljudi, koji su se trudili i ucili, masovno napustaju zemlju. Gospodine Kostunica aktivirajte se ponovo. Imate vi jos snage da ovom zlu stanete na put i spasite ono sto se jos spasiti moze.

    • Svaka čast Sanja!
      Bez brige, ima u Srbiji još uvek Srba koji su spemni da je grade, brane i čuvaju. A izdajnika je vazda bilo!
      Kosovo i Metohija uopšte nije ne rešiv problem, čak šta više i nije nerešiv problem za nas Srbe već ga izjavama i činjenjem takvog prikazuju. Medijski i sa ovakvom garniturom vlasti mogu da izmisli i naprave još nekoliko sličnih problema. Predsedni Radikal koji preko noći postaje Liberal, nečuveno, a narod ko ovca prati mutivodu!

  5. Poštovani g.-dine Koštunica.Obraćam se s poštovanjem vašem razložnom rasudjivanju,vašoj pameti vašoj doslednosti.Da ste u mometu kad ste preuzimali vlast,bili zaista vlast u ovoj napaćenoj državi stvari bi drugačije tekle.Vi ste i jedini posle 5 oktobra političar kojeg je i istok i zapad uvažavao.Ali na žalost i vašu i našu nastupajući u DOS-u s raznoraznim hohštaplerima (medju njima najveći i najgrdji Djinddjić) kojima ste vi kao ličnost dali priliku da se domognu stvarne vlasti,vaše ideje su potonule,progutalo vas je petooktobarsko blato.S najgorim i nacrnjim karakteristikama o vama vaše dosovske kolege su vas gurnule na političku marginu.Žalosno je kad se sad osvrnemo u nazad,pa da nije bilo vas ko bi glasao za izdajnika Djindjića i svu volumentu oko njega.Vi ste bili vrh koji su oni svojim prljavim politikantskim,zlobnim,nedostojnim rukama poravnali i na kraju bacili u blato.Ovo je prilika da vam izrazim poštovanje koje je s moje strane uvek bilo prema vama.Žao mi je što više niste s nama veličinom kojoj ste dostojni.

  6. kostunica ha i ovaj odnekud vaskrsna misli da je politicka voda u srbiji dosta mutna pa se i on ukljucio u ribolov vojo tvoj predlog obesi macku o rep ( prohujalo sa vihorom)
    jedino trajno resenje je povratak srbske vojske i vlasti na kosovo i svaki albanac mora daprode kroz kurs historije o kosovu da bi imao pravo da trazi drzavljanstvo srbije a drugi koji odbiju napolje bez milosti

  7. toje najbolje kad covek moze da Sanja i po danu sanjajte i dalje bice bolje do godine do beogradski pasaluk

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here