Foto: MN Press
Dušan Ivković

Nekadašnji košarkaš Partizana i reprezentacije Jugoslavije, Dejan Koturović, koji se poslednjih godina okrenuo alternativnom načinu života, otkrio je neverovatnu stvar posle smrti Dušana Ivkovića.

Podsetimo, Ivković je preminuo u četvrtak u 78. godini posle bolesti pluća.

– Nismo se nas dvojica družili, ali ono što je interesantno jeste da sam ja verovatno poslednji košarkaš kome se Duda obratio za savet pri kraju svog života – napisao je Dejan na Fejsbuku i objasnio:

– Nazvao me pre nešto manje od četiri meseca, verovatno na nagovor svoje supruge Nene i Manje, jednog odličnog terapeuta akupunkture, da mu pomognem da nađe jedan suplement od konoplje. Tada mi se i poverio da ima neke zdravstvene probleme već neko vreme i šta je sve poduzimao povodom toga, pa smo se tu raspričali.

– Nisam bio upućen u te vrste oboljenja pa sam se isto veče raspitao o tome kod najbliskijih zdravstvenih radnika i po internetu i povezao nove informacije sa starim znanjem.

– Kakvu god da smo istoriju saradnje imali Duda i ja, a ne baš onakve kakvu sam priželjkivao kao talentovani klinac sportista, istog dana sam imao jaku želju da mu pomognem pa makar da otkloni bol sa područja lica koji se i povećao posle intervencije laserskim nožem koju je imao kojih meseci ranije, pa sam mu čim pre napravio spisak mogućih terapeutskih metoda a za par dana ga i posetio u njegovog rezidenciji.

– Pored nekih suplemenata koje sam iskopao na netu onaj od konoplje kao univerzalni lek za mnoge nedaće sam mu naravno odobravao i toplo preporučio kao i jednog sjajnog travara koji bi verujem mogao totalno da ga isceli ali on se na kraju odlučio samo za jednu moju doktoricu kojoj verujem jer mu je glava već od ranije bila puna i saveta i mogućnosti i bola od herpes zostera a pluća ga više nisu služila kao pre.

Koturović se tada ozbiljno zauzeo da pokuša da reši problem koliko je u njegovoj mogućnosti.

– Kojih dana kasnije kad je već imao pregled i izmenio informacije sa novom doktoricom, koja naginje ka alternativnijoj medicini, bilo mu je teško da prihvati da su ga doktori koje je već imao za prijatelje ranije lečili pogrešnom terapijom što su i sami priznali posle koliko sam obavešten. Teško je prihvatio i to da su mu vrlo verovatno njegovi mili golubovi svojim perjem i bakterijama ugrozili pluća.

– CBD ulje je odložio za kasnije ako bude bilo potrebno, iako ja mislim da je ono potrebno uvek i svakome, a uz novu redovnu terapiju već posle mesec i po je bio tip top u odnosu na ranije stanje i nastavio je sa uglavnom prirodnim lečenjem.

– Kada se posle nekog vremena javio na redovan pregled nekom svom predhodnom doktoru, a taj doktor je koliko sam shvatio iz nezvanične informacije bio izuzetno iznenadjen i uvredjen na kojoj vrsti terapije je Duda trenutno bio tako da nije bio zadovoljan tim njegovim boljim stanjem pa ga je brže bolje ispožurivao u bolnicu u kojoj je proveo desetak dana gde je i preminuo. Ne bi me čudilo da su ga stavili bez potrebe na respirator ko što se priča i za Laneta Gutovića ali to mogu samo da pretpostavljam al ne i da tvrdim – napisao je Koturović na Fejsbuku.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime