Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije koja je u Parizu osvojila zlato na EP, Slobodan Kovač, gostujući u Beogradskoj hronici zahvalio se igračima i izjavio da Srbija uvek mora da ide na medalju.

Selektor Srbije gostujući na RTS-u je izjavio da se mnogo toga desilo u protekla 24 časa.

– Ne znam šta se dešava, velika je euforija nastala posle svega, verovatno niko nije očekivao, pa smo iznenadili sve!

Kada je dolazio na klupu reprezentacije, navodilo se da je atmosfera u rasulu, što kako kaže Kovač nije bio slučaj.

– Rekli su mi da je malo vremena, pitali da li ću moći da uradim nešto, kao da je bilo rasulo i da sam ja spasilac, a to uopšte nije tačno. Znao sam sa kojim igračima raspolažen, kakvog su kvaliteta, tri nedelje ispale su dovoljne za zlato – rekao je Kovač.

Selektor je rekao da Srbija, shodno kvalitetu igrača uvek mora da bude favorit za medalju.

– Generalno nam u sportu nam ne odgovara da smo favoriti, možda eventualno oni iz senke, onda bude lepše i slađe. Srbija u odbojci ne može da ne bude selekcija koja ne ide na medalju, to mora na svakom takmičenju, imamo dobre igrače koji su u klubovima i svetskoj odbojci vedete i normalno je da su očekivanja velika – rekao je Kovač.

Poznat po energiji i srčanosti, Slobodan Kovač se kod dodele medalja zahvalio i poklonio svojim igračima.

– Da se razumemo, to je bila zahvanost njima, za ovo zlato, omogućili su mi da budem u prilici da vodim reprezentaciju, vodio sam Iran, Sloveniju, ali ovo je nešto drugo, svoja zemlja, u prilici sam da budem na krovu Evrope. Ipak, ja sam mali šraf, a oni ti koji uspehe stvaraju na terenu i normalno je da pokažem zahvalnost.

– Mi smo bili ispred skupštine, ali bilo je to davno, nisam se u međuvremenu peo na balkon, nisam imao prilike. Pratio sam našu odbojku i bio sam upućen u sve, što se tiče balkona, kažu da je osećaj fenomenalan, nešto za čim sportista žudi – dodao je Kovač.

Kovač je izjavio da još uvek nije odlučio sa suprugom gde će na odmor.

– Ja sam nekoliko klubova ruskih odbio jer mi se nešto nije dopalo tamo, iako su uslovi fenomenalni, bio sam bez kluba. I onda je bilo, šta ćemo posle Evropskog, ali onda moramo da sačekamo ove prijeme i ceremonije pa da odlučimo – zaključio je Kovač.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here