EPA/YOAN VALAT
Slobodan Kovač

Odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva posle veoma teške utakmice u kojoj je bila bolja od Turske. Kometarišući taj duel, selektor Srbije Slobodan Kovač upozorio je igrače da nešto mora da se promeni.

Srbija će u četvrtfinalu u utorak od 17 časova i 30 minuta igrati protiv Holandije.

– Znali smo da će biti teško, ali mislim da nismo iskoristili priliku. Odlično smo igrali u drugom setu, imali pet poena prednosti i onda kao da je neko ugasio svetlo. Imali smo mnogo straha, iako smo imali reakciju. Imali smo velikih problema sa prijemom servisa, a mislim da ova postava to ne bi trebalo da ima. To nisi ni bili jaki servisi, mnogo su varirali i tako nam napravili veliki problem. Normalno je da se ne sluša puno kada je situacija teška, ali najvažnije je da smo došli do pobede. Kada se igra na ispadanje nije bitno da li se pobeđuje 3:0 ili 3:2. Nadam se da će nam ovo biti jedna velika opomena. Ne smemo da očekujemo da će protivnik sam sebe da pobedi – izjavio je Slobodan Kovač.

– Turska ima mlade i interesantne igrače. Mi smo njihovog glavnog igrača zaustavili, ali neke taktičke zamisli nismo pratili, pa smo poen po poen gubili. Nismo završili neke idealne lopte i mogli smo da budemo mnogo više kažnjeni. Moglo je mnogo više da nam se osveti. Ko zna zašto je to dobro. Ovo je jedan alarm da budemo mnogo agresivniji – rekao je selektor „Plave čete“.

Srpska reprezentacija je aktuelni branilac titule evropskog šampiona pošto je 2019. godine u finalu savladala Sloveniju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here