Kovid bolnica u Batajnici primila prve pacijente

0
Tanjug
Kovid bolnica u Batajnici

Doktorka Tatjana Adžić Vukićević je rekla da su primljeni prvi pacijenti sa bilateralnom upalom pluća i sa respiratornom insuficijencijom.

– Pre par minuta obavešteni smo od kolega sa Infektivne klinike, koja je i dalje ostala naš prijemno-trijažni centar, da nam stiže oko 20 bolesnika koji svi zahtevaju neku vrstu respiratorne potpore – dodala je Adžić Vukićevićeva.

Navela je da u bolnici rade lekari, medicinske sestre, rendgen tehničari i laboranti u tri smene.

Ukazala ja da su u bolnicu dolazili ljudi samostalno, kao i da tako ne bi trebalo da se radi.

– Ja razumem ljude, oni su zaplašeni i umorni, teško im je da čekaju u redovima u kovid ambulantama. Ali ja apelujem na sve njih da se još malo strpe i smire i da i dalje idemo preko prijemno-trijažnih centara i kovid ambulanti gde će naše kolege da procene da li su za kućno lečenje ili će ih uputiti kod nas – rekla je doktorka.

– Mi ljude ne možemo da lažemo da nemamo mesta, mesta imamo, ali da se ne bi napravila prevelika gužva i preveliki haos u Beogradu da se ipak ide preko prijemno-trijažnih centara. Čim se steknu uslovi mi ćemo preko medija naše građane obavestiti da dolaze direktno na prijem u našu bolnicu – poručila je Adžić Vukićevićeva.

Doktor Nebojša Lađević kaže da su formirali jedinicu intenzivnog lečenja i da su prvi pacijenti već primljeni.

– Ovde imamo 250 kreveta u jedinici intenzivnog lečenja, skoro toliko ima i pacijenata na respiratoru u celoj Srbiji, tako da možete da zamislite koliki je to kapacitet i ukoliko uzmemo i bolnicu u Kruševcu onda vidite koliko je to značajno za naš zdravstveni sistem – rekao je Lađević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here