U drugom kolu australijskog opena treći “reket” sveta, šestostruki pobednik, savladao našeg četvrtoplasiranog igrača na svetskoj listi (41. mesto) sa 6:1, 6:4, 6:1. 

Janko Tipsarević, koji je nedavno završio karijeru, sedeo je s Dušanom Lajovićem u boksu Filipa Krajinovića, gotovo se sigurno prisećajući, dok je posmatrao duel svog zemljaka s Rodžerom Federerom, kako mu je za dlaku izmakla pobeda protiv švajcarskog asa u trećem kolu 2008. Na centralnom stadionu “Rod Lejver”, na kojem je sada bio uvaženi gledalac, poklekao je onda s 10:8 u petom setu.

Takav otpor, na žalost, Krajinović sveukupno nije dao rekorderu po broju titula s turnira za grend slem (20). Konkurentniji mu je bio samo u drugom setu. Igru je vodio Federer.

Protivnik u trećem kolu biće mu domaći teniser Džon Milman (47. mesto), dužnik s Ju-Es opena pretprošle godine, pošto ga je iznenadio u osmini finala, a već je bio viđen Federerov duel s Novakom Đokovićem u četvrtfinalu. Igraće švajcarski velikan za 100. pobedu u Melburnu. Tu granicu je već nadmašio na Vimbldonu. Đoković ga je lane u antologijskom finalu sprečio da na najčuvenijoj travi “belog sporta” pobedi i 102. put. Kad bi Federer sada ušao u polufinale, najviše pobeda grend slem klase imao bi u Melburnu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here