Vesti
Igrači i treneri RS Krajine sa priznanjima

Jedna od najpoznatijih srpskih ekipa malog fudbala u Australiji, RS Krajina, proslavila je 10. februara još jednu uspešnu godinu, koja je krunisana šampionskom titulom na Avala kupu, u decembru 2023.

Sadašnji i bivši treneri i igrači, zajedno sa svojim prijateljima i navijačima, okupili su se u Sportskom centru Bonirig, a poziv je upućen i članovima ostalih ekipa učesnica Avala kupa, od kojih su se mnogi odazvali i pridružili veseloj družini Krajišnika.

Svi igrači šampionskog tima ovom prilikom su nagrađeni specijalnim priznanjima, kao i njihovi treneri: Duško Dragaš, Dražen Kužet, Miljan Pozder, Slobodan Milanko i Alen Pupovac.

Svaki igrač je dobio trofej sa svojim imenom ugraviranim u postolje, a iz RS Krajine su se potrudili da svakome od njih „prišiju“ i poneko zvanje. Očekivano, Stefanu Savičiću je pripala nagrada za najboljeg igrača finala Avala kupa, u kojem je sjajni golman briljirao s tri odbrane u pet serija penala, čime je direktno odlučio pobednika.

Posebno priznanje dobio je i najbolji strelac Avala kupa Danilo Tomić, koji je tokom takmičenja postigao čak 17 golova.

Ostali su poneli individualna priznanja u okviru svoje ekipe, pa je tako Ljubisav Bogičević izabran za najboljeg igrača RS Krajine, Saša Savičić je najbolji igrač sredine terena, Tristijan Vidić najkompletniji fudbaler tima, Marko Petrović najbolji bek, a Nenad Romić najbolji levi vezni.

Srđan Gladanac proglašen za najstarijeg i najiskunijeg igrača, Aleksandar Dragaš je drugi strelac ekipe sa 12 golova, Slavenu Miliću je pripalo zvanje najborbenijeg igrača RS Krajine, dok je Aleksandar Drača dobio priznanje kao igrač i najveća podrška RS Krajine.

„Šampioni Krajišnici se ovom prilikom zahvaljuju svima koji su pomogli i doprineli da se i dalje održava vredna srpska tradicija kao što je Avala kup. Hvala i svim timovima koji su učestvovali, kao i Srpskom centru Bonirig i fudbalskim klubovima Bonirig i Beli orlovi. Takođe, želimo da se zahvalimo najboljim srpskim novinama „Vestima“ na redovvnom i objektivnom izveštavanju tokom celog turnira, kao i mesari ’Vlado’s Butchery’ i svim našim navijačima na podršci“, poručili su iz RS Krajine.

Ova fudbalska ekipa diči se sa skoro tri decenije uspešnog postojanja i mnogobrojnim trofejima osvojenim na raznim turnirima širom Sidneja i celog Novog Južnog Velsa. RS Krajina je pre svega ponos svih Krajišnika koji danas žive u Sidneju, ali i šire srpske zajednice koju su uvek dostojno predstavljali gde god da su igrali.

Trofeji za sve

Prvenac

RS Krajina je u decembru 2023. po prvi put u istoriji osvojila šampionsku titulu na Avala kupu, pobedom nad Ravnim Kotarima (3:2 posle penala). Međutim, iako je tek upisala prvenac, ova ekipa već godinama spada u red najjačih na ovom tradicionalnom takmičenju i gotovo uvek igra u samoj završnici. Pre osvajanja titule, Krajišnici su čak pet puta poraženi u finalu Avala kupa. Sada se svi nadaju da su osvajanjem titule razbili maler i da će se i kolo sreće sada okrenuti na njihovu stranu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here