EPA/Đorđe Savić

Stručnjak za politička pitanja Miljazim Krasnići podržao je odluku nove Vlade Kosova o ukidanju reciprociteta prema Srbiji i istakao da Kosovo nije ravnopravno sa Srbijom ni u jednom segmentu pa je zato reciprocitet bio nemoguć.

Potez Kurtijeve vlade, koja je uvela reciprocitet pred sam kraj mandata, nazvao je manipulacijom.

Krasnići je na svojoj Fejsbuk stranici zapitao o kom reciprocitetu je govorio Aljbin Kurti i naveo razloge zbog kojih Kosovo, koje po njemu postoji zahvaljujući vojnom prisustvu NATO-a, nikada ne može ravnopravno uzvratiti suverenoj državi poput Srbije, kojoj je bivša Jugoslavija ostavila nasleđe i kontinuitet.

“Reciprocitet, reciprocitet… Koji reciprocitet, gde? Kosovo nije ravnopravno Srbiji ni u jednom segmentu. Kosovo je pod Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, dok je Srbija suverena država, kojoj je priznato nasleđe i državni kontinuitet bivše Jugoslavije. Drugo, ekonomska, demografska i vojna moć Srbije u velikoj je suprotnosti s onom na Kosovu, što ne dozvoljava reciprocitet u bilo kojoj oblasti”, rekao je Krasnići.

Krasnići je na Fejsbuku napisao da Srbija ima kapacitet da blokira Kosovo u bilo kojoj oblasti, dok Kosovo nema kapacitet da blokira Srbiju ni na jednom polju.

Krasnići je ironično upotrebio način na koji je govorio bivši šef vlade, kada je kosovske političare optužio za meko ponašanje prema Sjedinjenim Američkim Državama, ismevajući ih da kad god se od njih zatraži da nešto urade oni viču “Amerika, Amerika”.

3 COMMENTS

  1. “…nije ravnopravno sa Srbijom…” Ево их и Шиптари се буде из коме. Следећи потез? Молба за обнову Титовог братства-јединства???? Са Вучићем, Дачићем, Вулином… после избора?
    Помози Боже ако може!

  2. Dok je Vucic na vlasti u Srbiji “Kosovo” ce uvek biti u prednosti nad Srbijom, tako da Srbiji nije moguc reciprotitet sa “Kosovom”….
    To je, na zalost, do sada nebrojeno puta dokazano…..

  3. Naravno,ne može suverena država priznata od UN da se menja sa delom svoje teritorije:kao kad bismo neki predmet premeštali iz levog u desni džep svojih pantalona…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here