EPA/Tolga Bozoglu

Posle dva dana odmora, danas se prvim četvrtfinalnim utakmicama nastavlja Mundijal u Kataru.

Pred nama su dva spektakularna duela. Od 16 sati igraju Brazil-Hrvatska, a od 20 časova se sastaju Argentina i Holandija.

Brazil je veliki favorit protiv Hrvatske, koja je novim plasmanom među osam najboljih ispunila cilj. “Karioke” nisu, jer njima se sve osim titule smatra neuspehom. Ono što može da brine družinu selektora Titea koju prevodi Nejmar jeste da od te poslednje titule nikad nisu pobedili jednu evropsku selekciju i uvek su ispadali isključivo od reprezentacija sa Starog kontinenta.

S druge strane, “Vatreni” su poslednjih godina postali specijalisti za nokaut fazu. Naime, Hrvati do 1998. godine kada su osvojili bronzu nema nijednu pobedu u regularnih 90 minuta igre u nokaut fazi nekog velikog turnira, a znamo šta se desilo pre četiri godine. I ovde su u Kataru nastavili tradiciju iz Rusije, pa su u osmini finala nakon penala eliminisali Japan. Ko će prekinuti tradiciju saznaćemo posje još jednog velikog okršaja u Kataru.

Večeras ćemo gledati reprizu velikog finala iz 1978. godine. Tada je Argentina na krilima Marija Kempesa savladala Holandiju i po prvi put postala prvak sveta. Sada nešto tako želi da ponovi Lionel Mesi na svom poslednjem Mundijalu. Holanđani predvođeni sjajnim defanzivcem Van Dajkom su pokazali koliko su neugodni na ovom turniru, pa će biti zanimljivo kakvu je sada “klopku” spremio iskusni lisac Luis Van Gal.

Pobednici ovih duela sastaće se u polufinalu. Hoćemo li gledati “Klasiko” između Brazila i Argentine ili će Evropljani zadati novi udarac Južomarikancima saznaćemo večeras negde oko 22 sata.

3 COMMENTS

  1. Bravo Kockasti i ako sam Srbin navijam za vas samo napred do finala a onim nasim da bude skola kako se igra od Srca za Drzavu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here