Banka Poštanska štedionica a.d.
Aleksandar Čortan, član Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica

Banka Poštanska štedionica predstavila se na Savetovanju agronoma i poljoprivrednika Srbije i Republike Srpske, koje se u organizaciji Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada održava na Zlatiboru.

Aleksandar Čortan, član Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica, istakao je da ova banka ponudom koju je pripremila za poljoprivrednike prati i podržava poljoprivredne proizvođače u njihovom radu i razvoju, odnosno učestvuje u podsticanju razvoja sela i poljoprivrede kao važne okosnice razvoja cele Srbije.

– Banka Poštanska štedionica prati sve projekte Ministarstva poljoprivrede. Istovremeno, u ponudi ima i različite komercijalne kredite. Dinamika otplate kratkoročnih gotovinskih kredita zavisi od potreba i mogućnosti svakog poljoprivrednonog proizvođača – objasnio je Čortan.

Zahvaljujući razgranatoj poslovnoj mreži Banke, usluge su dostupne velikom broju klijenata.

– U prethodnih pet godina Banka je proširila poslovnu mrežu po celoj zemlji vodeći računa o ravnomernoj regionalnoj zastupljenosti i danas klijente čekamo u više od 200 ekspozitura širom Srbije. Na raspolaganju su im i dve mobilne ekspoziture koje su stalno u pokretu na različitim lokacijama širom zemlje – dodao je Čortan.

Čortan je podsetio da su Banka Poštanska štedionica i Institut za ratarstvo i povrtarstvo prošle godine potpisali protokol o saradnji. Imajući u vidu strateški značaj poljoprivrede, odnosno ratarstva i povrtarstva za privredu Republike Srbije, ovim protokolom definisan je okvir za intenzivne aktivnosti dve državne institucije na unapređenju i proširenju znanja kako iz poljoprivrede, tako i finansija, kao i za saradnju u brojnim drugim oblastima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here