pixabay.com
Moskva

Nakon izveštaja “Njujork tajmsa” da američka administracija veruje da ukrajinski obaveštajci stoje iza napada dronovima na Kremlj, oglasio se Kremlj.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je danas da je Moskva od početka to tvrdila.

– Na kraju krajeva, nije bitno koja jedinica kijevskog režima je stajala iza napada. Kijevski režim je stajao iza napada, svi znamo to, svesni smo i to ćemo imati u vidu – poručio je Peskov, preneo je Tas.

Kako piše Njujork tajms, agencije su do te procene došle delom iz presretnutih komunikacija u kojima su ruski zvaničnici okrivljavali Ukrajinu, ali i drugih komunikacija u kojima su ukrajinski zvaničnici rekli da veruju da je njihova zemlja odgovorna za napad koji se dogodio 3. maja.

Osim napada dronom, američki zvaničnici veruju da su Ukrajinci odgovorni za ubistvo ćerke istaknutog ruskog nacionaliste, ubistvo proruskog blogera i brojne napade u ruskim gradovima u blizini granice s Ukrajinom.

Napad na gasovod Severni tok takođe smatraju delom proukrajinskih operativaca čije veze s ukrajinskom vladom tek treba utvrditi.

1 COMMENT

  1. Da vas nisu napali, zato sto ste vi njih napali? Kako ono bese: Putinova specijalna akcija je pocela sa vrlo neuspesnim napadom na Kijev? Razaranje domova obicnih civila, rusevine od mnogih gradova, bespotrebno maltretiranje i svog i ukrajinskog naroda, zlocini i sa ukrajinske i sa ruske strane su inherentni ratu. Sto ste krenuli na suverenu i neovisnu zemlju koju ste i sami priznali. Eh sad bi Putin da su bivse Sovjetske republike ponovo ruske? Sovjetski Savez i SFRJ su bile velike drzave. I tu ima samo nostalgije – sve dok su nacionalisti na vlasti. Srbija je bila od Djerdapa pa do Triglava, od Alljaske do Tokija – dok je bila Juga. Sad se maltretiramo sa Kurtijem – sve ne bili ponovo bili svoji na svome. Tesko. Nostalgija za srpskim Kosovom ce ostati, kao i nostalgija za Jugom ili Sovjetskim Savezom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here