EPA/Toms Kalnins

Rusija vidi kako NATO malo po malo ulazi sa svojom infrastruktuurom na teritoriju Ukrajine i to više neće trpeti, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u intervjuu Si-En-Enu.

– Vidimo kako NATO postepeno ulazi na teritoriju Ukrajine sa svojom infrastrukturom, svojim instruktorima, zalihama odbrambenog i ofanzivnog naoružanja, kako obučava ukrajinske vojnike itd… – prokomentarisao je portparol Kremlja situaciju oko Ukrajine.

On je naveo da je takav razvoj događaja doveo odnose Rusije i NATO-a do crvene linije, do situacije koju „Moskva više ne može da trpi“.

– To je bio glavni razlog zašto je predsednik Putin rekao: Ljudi, to je za nas realna pretnja. To je realna pretnja stabilnosti i bezbednosti Evrope i evropske arhitekture bezbednosti – istakao je Peskov.

Po njegovim rečima, NATO je oružje konfrontacije, a ne stabilnosti.

– NATO je, po našem shvatanju, organizacija koja je napravljena za sukobe, a ne za odbranu. I NATO nije golub mira, stabilnosti i procvata. To oružje konfrontacije je svakim danom bliže našim granicama – izjavio je Peskov.

– Rusija nije nikome pretnja, ali će morati da preduzme kontramere u slučaju daljeg širenja Alijanse – zaključio je portparol Kremlja.

1 COMMENT

  1. Никад заборавити Вијетнам, Србију и остале ратове .Гдје су дошли ту више никад срече и мира није било.Бог види, Бог че им судити.Амин!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here