EPA-EFE/Sergei Ilnitsky
Kremlj

“Ponašanje Zapada, svakodnevnim objavljivanje datuma o navodnoj ruskoj invaziji na Ukrajinu je provokacija i vodi ka eskalaciji napetosti”, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

– Sam predsednik ne obraća pažnju na to, ali ovakve izjave, naravno, element su provokacija – rekao je Peskov televiziji „Rusija 1“.

On je dodao da to vodi ka eskalaciji situacije.

– A kada napetost eskalira do maksimuma, kao sada, na primer, na liniji razdvajanja u svakom trenutku, svaki neplanirani događaj ili svaka mala planirana provokacija može dovesti do nepopravljivih posledica – rekao je Peskov.

– Zato sve to ima, može imati, pogubne posledice – te svakodnevne vežbe oko objavljivanja datuma invazije Rusije na Ukrajinu – upozorio je postparol Kremlja.

On je pozvao Zapad da se podseti istorije i zapita se: Zašto bi Rusija bilo koga napadala?

– Podsećamo da Rusija tokom svoje istorije nikada nikoga nije napala. A Rusija, koja je preživela toliko ratova, poslednja je država u Evropi koja uopšte želi da govori, čak i da izgovori reč – rat – zaključio je portparol ruskog lidera.

Poslednja izjava o danu “D” jutros se pojavila iz usta ministarke inostranih poslova Velike Britanije Liz Tras. Ona je najavila “invaziju” za narednu nedelju.

2 COMMENTS

  1. Optuzbe su samo bajka, kojom kriju svoje planove. Kod tolikih pretnji propustaju priznati, da su sami provokatori i daju razumne razloge za to. Ovaj put su udarili na jaceg, nadajuci se da ce na pretnju ustuknuti. Ni do danas nisu priznali da su ih Sovjeti – i pored tako pouzdane tajne sluzbe – samo preduhitrili u Avganistanu. Kasnije su ignorisali savete i usli u Avganistan. Za “uspeh” ih sav svet ismeva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here