Tanjug/AP
Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin je uvek otvoren za kontakte, ali oni moraju da budu efikasni, a ne zbog samog procesa, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući novinarima reči nemačkog kancelara Olafa Šolca o njegovoj spremnosti za dijalog sa Putinom.

– Predsednik nikada ne isključuje kontakte, predsednik uvek govori da je otvoren za različite kontakte, posebno na najvišem nivou. Ali predsednik je uvek bio i ostaje pristalica efektivnih kontakata, ne samo zbog samog procesa, već zarad rezultata – rekao je Peskov.

Slušajući nemačkog kancelara, prema rečima Peskova, još uvek nije primetno da se interesi Ruske Federacije uzimaju u obzir.

– Međutim, vremenom može doći do promene pozicija niza rukovodilaca EU – dodao je portparol Kremlja.

On je istakao i da turski predsednik Redžep Tajip Erdogan želi da razgovara sa ruskim predsednikom o situaciji u Pojasu Gaze.

– Razgovor na visokom nivou sa turskom stranom biće dogovoren u narednim satima – rekao je Dmitrij Peskov.

2 COMMENTS

  1. nije vam dobar naslov. jasno da ce do dijaloga doci vremenom kako kaze Peskov. kada dodje do promene pozicija niza rukovodilaca EU !

  2. Za zapad razgovori i kontakti se svode na profesora i đaka, oni bi da sve druge malo nauče i da prihvate svoje greške, kao što je recimo ovo, da Rusi prvo moraju da se povuku iz Ukrajine, da bi mogli razgovarati!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here