Tanjug/AP
Vladimir Putin

Predsednik Rusije Vladimir Putin bio je naredio da se obustave operacije ruskih trupa u Ukrajini, ali je naređeno da se nastavi sa planom nakon što je Kijev odbio da pregovara, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Trećeg dana sukoba u Ukrajini kao bomba je odjeknula vest da je Putin bio naložio da se prekinu specijalne operacije ruskih trupa u toj zemlji. Međutim, ubrzo je tu odluku i povukao.

Prema rečima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, odluka o nastavku specijalnih operacija doneta je nakon što je Kijev odbio da pregovara sa Moskvom. Kako se navodi, Putin je naredio obustavu operacija u petak, jer se očekivalo da će dve strane sesti za pregovarački sto.

Međutim, nakon što je ukrajinsko rukovodstvo odbilo pregovore, u subotu popodne je Putin naredio da se sa operacijom nastavi.

– Juče popodne, očekujući pregovore sa ukrajinskim rukovodstvom, ruski predsednik i vrhovni komandant naredili su obustavu napredovanja glavnih snaga ruskih trupa – rekao je Peskov.

Portparol Kremlja se osvrnuo i na sankcije koje je Zapad uveo Rusiji, rekavši da su sankcije veoma ozbiljne, ali da se Rusija na njih još ranije pripremila.

– Sankcije su veoma ozbiljne, ali i mi smo se ozbiljno spremali – istakao je Peskov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here